Polisin bulamadığı sınav sorularını Jandarma buldu

2010 yılındaki KPSS'ye yönelik soruşturmada, polis bir şüphelinin bilgisayarında inceleme yaptı, çalınan soruların bulunamadığına dair rapor hazırladı. Ancak aynı bilgisayarı inceleyen Jandarma, soruları bulmayı başardı. Bilirkişi raporu da Jandarmayı doğruladı.

Polisin bulamadığı sınav sorularını Jandarma buldu

2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporları, dikkat çeken bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Soruşturmanın ilk günlerinde, Isparta Yalvaç'ta yaşayan bir zanlının bilgisayarına sınavdan kısa bir süre önce KPSS sorularının gönderildiği iddia edilmişti. Gözaltına alınan zanlı soruların başkası tarafından kendisine gönderildiğini öne sürdü.

O dönemde zanlının bilgisayarına ait hard disk incelenmek üzere Emniyet'e gönderildi. Emniyetin, 30 Eylül 2010'da hazırladığı raporda; hard diskte sınav sorularının bulunmadığı belirtildi.

Aynı bilgisayar daha sonra, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından da incelendi. Emniyet'in bulamadığı sınav sorularını Jandarma buldu.

Jandarma'nın 22 Ekim 2010 tarihli raporunda; Soruların bulunduğu dosyanın başka bir dosyanın içine sıkıştırılarak aklandığı belirtildi. Bu gelişme üzerine savcı ek inceleme yapmak üzere hard disk ve raporları bilirkişilere gönderdi.

2 adli bilişim uzmanının 11 Kasım 2014'te hazırladığı raporda; içinde sınav sorularının olduğu dosyanın silindiği ancak hard diskte izlerine rastlandığı bilgisine yer verdi.

Bilirkişi raporunda; kurtarılan veriler arasında 2010 yılı KPSS Eğitim Bilimleri testi sorularına rastlandığı da vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# polis # şüpheli # kpss # jandarma # skandal # bilirkişi raporu # 2010