İmralı'daki Öcalan görüntülerine PKK'dan 3. açıklama

Abdullah Öcalan'ın 1999'daki sorgu görüntüleriyle ilgili PKK'nın Kandil Kanadı'ndan 3. açıklama geldi. KCK yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu "Zaten PKK ilk çıktığında en fazla çatıştığı güçlerden birisi İşçi Partisi'ydi" dedi. Karasu da görüntülerin montajlı olduğunu iddia etti.

İmralı'daki Öcalan görüntülerine PKK'dan 3. açıklama

1999 yılına ait bu görüntüler Abdullah Öcalan eliyle yürütülen Bölünme açılımı sürecinde taşları yerinden oynattı.

Bölünme ve özerklik ilanı hesapları yapan PKK, süreci bitiren görüntülerle ilgili 3. açıklamayı yaptı. KCK yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, açıklamasında doğrudan İşçi Partisi'ni hedef aldı.

"Zaten Doğu Perinçek ve çevresinin yayınladığı bu görüntüleri en fazla dillendiren de, kullanmak isteyen de yeminli Apo ve PKK düşmanı bazı Kürtlerdir. Güya bunlar birbirine iki zıt kesimdir. Şovenist milliyetçi Türkçülerle milliyetçi Kürtçüler diyelim. Türk milliyetçisi, Türk şovenizmiyle Kürt milliyetçiliği birbirine şiddetle karşıdır. Ama sıra PKK'ye geldiğinde hepsi ortaklaşmaktadır"

ANF Ajansı'na konuşan Mustafa Karasu "Zaten PKK ilk çıktığında en fazla çatıştığı güçlerden birisi İşçi Partisi'ydi" dedi. Karasu "Öcalan itibarsızlaştırılmak isteniyor" dedi.

"Onlar Kürt Özgürlük Hareketi'ni saf dışı mı etmek istiyorlar? Önderliği itibarsızlaştırmak mı istiyorlar? O zaman bizler Önderliğe daha fazla sahip çıkmalıyız. Bunun için de Önderliğin düşüncesini ve paradigmasını her yerde pratikleştirmeliyiz"

ulusalkanal.com.tr

# pkk # işçi partisi # kck # abdullah öcalan # İmralı # kandil # mustafa karasu # anf