Tarım Kredi Marketlerinde yeni format

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ucuz alışveriş için işaret ettiği Tarım Kredi Marketleri yeni stratejisini açıkladı. Kooperatif Marketlerin Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, ülke genelinde bin-bin 50 metre büyüklüğünde yeni marketler açacaklarını söyledi. Yıldırım, mahalle bakkalları ve küçük marketlere de bayilik verileceğini belirtti.

Tarım Kredi Marketlerinde yeni format

Ülke genelinde yenimarketler açılacak, internet ve sanal alışveriş de yapılacak. Mahalle bakkalları ve küçük marketlere bayilik verilecek.

Gıdadaki fahiş fiyat artışlarına çözüm olarak gösterilen Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım yeni yol haritasının bilgilerini paylaştı.

Başta, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Konya olmak üzere ülke genelinde 1000-1500 metrekare büyüklüğünde 'Koopgross' marketler açılacak. Bu formatta mahalle bakkallarına ve küçük marketlere de bayilik verilecek.

Yıldırım'ın açıklamasına göre fahiş fiyatlara asıl darbe sanal satışla vurulacak. Tarım Kredi Market ürünlerinin sanal satışına imkan sunacak olan 2022 yılında devreye girecek. 'Koopgel' hemen teslim gibi işleyecek. Ürünler kapıya kadar getirilecek. Koopsanal ise bir e-ticaret platformu gibi hizmet verecek.

Bugün itibariyle Tarım Kredi Marketlerin 486 mağaza sayısına ulaştığını anlatan Yıldırım, kısa sürede 500 marketin tamamlanacağını ve 700. mağazanın açılması için anlaşmaların imzalandığını aktardı.

Yıldırım, franchise modeli kurarak bununla da geleneksel kanaldaki market ve bakkalları Tarım Kredi çatısı altına alarak desteklemeyi planladıklarını belirtti:

- Bu şekilde Ocak ayından itibaren bayilik modeliyle açacağımız marketlere Koopmarket adını vermeyi planlıyoruz. Bizim kendi bünyemizdeki marketlerin adı ise Kooperatif market olacak. Türkiye'de şu anda 30 bin aile marketi var. Bunların önemli bir kısmına bayilik vermeyi hedefliyoruz.

# istanbul # ankara # yeni # şehir # cumhurbaşkanı # market # Konya # ​Gaziantep # üretim # kooperatif # Tarım # ülke # Gıda # alışveriş # tüketim # yerli # Tarımkredimarketleri