Ayn el Arab'ta son durum

Ayn El Arab'ta IŞİD ile YPG arasındaki sokak çatışmaları yerini ağır silahlara bıraktı. Sıcak çatışmadan kaçan Peşmergenin, katyuşa füzeleri ile vurmaya çalıştığı IŞİD, havan mermileri ve intihar timleri ile karşılık vermeye başladı. Bu arada TSK, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sınırın sıfır noktasına çok sayıda Zırhlı Muharebe Aracı konuşlandırdı.

Ayn el Arab'ta son durum

Ayn El Arab'ta IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar devam ediyor. Boyut değiştiren çatışmalar, peşmergenin yerleştiği Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında yoğunlaşıyor.

Ağır kayıplar veren ypg'lilere destek için bölgeye geçen 150 peşmerge, daha önce büyük yenilgi yaşadığı IŞİD ile sokak çatışmalarına girmekten kaçınıyor. Peşmerge, katyuşa füzeleri ve top atışlarıyla hedefleri vurmaya çalışıyor. Keskin nişancı atışlarıyla ypg'lileri belli noktalara toplamaya çalışan IŞİD ise karşı saldırılarını havan mermileri ve intihar eylemleri ile yapıyor. YPG kaynaklı haber siteleri kentin güneyindeki bulunan aralarında bir Caminin de olduğu bazı hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

Bölgede keşif uçuşlarını sürdüren koalisyon jetleri kentin 20 kilometre batısında bulunan, IŞİD'in Rakka'dan takviye mühimmat taşıdığı noktaları bombaladı. IŞİD'e destek için Ayn El Arab'a gitmeye çalışan silahlı bir gurupta dün akşam Kilis'in 4 km ilerisinde ÖSO ile çatışmıştı.

Gözler Ayn El Arab'a çevirilmişken, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında yeni bir gelişme yaşandı. El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra birlikte hareket ettiği İslami Cephe kontrolündeki Bab el-Hava sınır kapısına yaklaştı. Aradaki Esad güçleriyle çatışan El Nusra için Bab el-Hava sınır kapısı İdlib ve Halep'e ikmal açısından kritik önem taşıyor. Washington Post, Beyaz Saray yönetiminin El Nusra'yı vurmayı tartıştığını ileri sürdü.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır hattındaki önlemleri devam ediyor. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sınırın sıfır noktasına yaklaşık 20 Zırhlı Muharebe Aracı konuşlandırıldı. Sınırın Suriye tarafında bulunan Kamışlı 'da PYD özerklik ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

# silah # saldırı # intihar saldırısı # pyd # peşmerge # ışid # son durum # ayn el arab