"KPSS iptal edilmeli"

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda sorulan soruları yazılı bir açıklamayla eleştirdi. AKP'nin siyasi söylemlerinin öğrencilere soru olarak yöneltildiğini vurgulayan Serter, soru ağırlıklarının yüzdelik dilimi kuralına da uyulmadığını belirtti. Serter, "Sınav iptal edilmeli, ÖSYM Başkanı Ali Demir işgal ettiği koltuğu derhal boşaltmalıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda sorulan soruları sert şekilde eleştirdi.

Serter; sınavın Genel Kültür testinde, %20 oranında Atatürk İlke ve İnkılâpları konusundan sorulması gerekirken bu kuralın çiğnendiğini belirtti. Serter, "AKP iktidarının söylemleri, öğrencilere soru olarak yöneltildi" dedi.

Serter bu duruma, "Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan demir yolları ile son yıllarda yapılan çalışmalar karşılaştırılmış, Atatürk ve Cumhuriyet'in ilk 10 yılı küçümsenmeye çalışılmıştır" ifadesiyle örnek verdi. Bir diğer örnek de, Erdoğan'ın 2023 vizyonu söyleminin "2023 Turizm Vizyonu" olarak soru köküne yerleştirilmesi oldu.

Serter, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in, Başbakan Erdoğan'a yaranmak için KPSS'yi bile siyasallaştırdığını ifade etti.

CHP milletvekili, KPSS'nin soru ağırlıklarının yüzdelik dilimine uyulmaması nedeniyle iptal edilmesini, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de işgal ettiği koltuğu derhal terk etmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # chp # ösym # nur serter # kpss # ali demir