Köşk seçiminde aday olma olasılığı arttı

AKP'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısından, 3 dönem kuralı ile devam edilmeli ve mevcut seçim sistemi korunmalı kararı çıktı. Bu kararla 3 dönem kuralına takılan Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı adaylığında bir adım daha attı. Seçim sistemi de "Anayasa Mahkemesi iptal eder" düşüncesiyle değişmeyecek. Abdullah Gül'ün ve Tayyip Erdoğan adımları AKP içindeki Cumhurbaşkanlığı hesaplarında oyun içinde oyunlar olduğunu gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu açıklamasının ardından AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı'nda önemli karar verildi. MKYK'da üç dönem şart masaya yatırıldı. 5 saatlik toplantının ardından üç dönem şartının devam edeceği kararı çıktı.

Bu karar Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı şeklinde yorumlandı.

Ankara kulislerinde AKP MKYK'sından çıkan bu kararın Cumhurbaşkanı Abduulah Gül'ün adaylık hamleleri üzerine alındığı konuşuluyor.

AKP MKYK'sından çıkan diğer bir önemli kararda seçim sistemi ile ilgili.

Erdoğan'ın gönlünden geçen model şimdilik askıya alındı. Gerekçe olarak Anayasa Mahkemesi'nin yeni seçim sistemini iptal etmesi olasılığı. Seçim sistemiyle birlikte baraj da aşağı çekilecekti. Anayasa Mahkemesi'nin aşağı çekilen baraj kabul edip seçim sistemini iptal etme olasılığı 2015 seçimlerinde oy kaybına neden olacağı kaygısı bu kararda etkili oldu.

Hem 3 dönem şartı hem de seçim sistemiyle ilgili atılan adımlar AKP içindeki Cumhurbaşkanlığı hesaplarında oyun içinde oyunlar olduğunu gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # köşk # a