İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ''Metina bölgesine üs kuracağız''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyindeki operasyonla ilgili konuştu. Bakan, Metina bölgesinde kontrolü sağlamak için üs kurulacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ''Metina bölgesine üs kuracağız''

Türk ordusu operasyonlarına devam ediyor. Terör inlerine tek tek giriliyor.

Hedef PKK'dan temizlenen bölgelere üs kurarak tehdidi sınır ötesinde tutmak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerine terörle mücadele konusunda yapılan operasyonlar hakkında bir sunum yaptı.

"Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sürecek" ifadesini kullanan Soylu, Metina bölgesinin önemine dikkat çekti.

İçişleri Bakanı, "Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız." dedi. Süleyman Soylu, bölgenin Kandil’e geçiş hattı olduğunu ve bu hattın kontrol altında tutulacağını belirtti.

MSB'DEN PENÇE HAREKATLARI AÇIKLAMASI

İşte bu kapsamda TSK operasyonlarına ara vermiyor. Milli Savunma Bakanlığı, "Irak kuzeyinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile teröristlerin inlerine girmeye devam ediyoruz." mesajıyla video paylaştı.

Yurt içinde de operasyonlar sürüyor. Hatay’da görevli Kahraman hudut personelimizin dikkati sayesinde Suriye’den Türkiye istikametine tünel kazıldığı tespit edildi. Kazı çalışmasında kullanılan 1 adet jeneratör, 2 adet hilti, 1 adet el arabası, 300 metre kablo, kazma, kürek ve akü ele geçirildi.

# fetö # pkk # kandil # ak parti # operasyon # terör # ırak # süleyman soylu # zap # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # avaşin # basyan # fetö operasyonları # terör operasyonları # üs # metina bölgesi # Süleyman Soylu operasyon # Irak Metina # Irak operasyon