AKP'den Diyarbakır'da Şeyh Sait'li 'evet' pankartı! (Şeyh Sait kimdir?)

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, "evet" mitingi için İngilizlerin desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı isyan eden Şeyh Sait'li pankart hazırladı. Pankartta "evet" oyu vermenin Cumhuriyet düşmanı Şeyh Sait'e fatiha okumak anlamına geldiği belirtildi. Musul ve Kerkük'ün kaybedilmesine neden olan Şeyh Sait'li afişle Diyarbakır halkı "evet" mitingine çağrıldı.

AKP'den Diyarbakır'da Şeyh Sait'li 'evet' pankartı! (Şeyh Sait kimdir?)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte Diyarbakır'da yapacağı "evet" mitingi için Cumhuriyet düşmanı Şeyh Sait'li afiş hazırladı. Diyarbakır meydanına Şeyh Said’in pankartı asıldı.

AKP’nin Diyarbakır İl Başkanlığına ait olan pankartta, "Her EVET Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan ve Yıldırım’ın "evet mitingi"ne Şeyh Sait'li çağrı yapılan afişi, CHP Milletvekili Aytun Çıray Meclis gündemine taşındı.

Tepkiler üzerine pankartın toplatıldığı öğrenildi.

ŞEYH SAİT KİMDİR?

Atatürk’ün hilafeti kaldırmasının ardından Şeyh Said, “Din elden gidiyor” iddiasıyla İngiliz destekli isyan başlatmış, çok sayıda Türk askerini şehit etmişti.

Şeyh Said'in amacı İngiltere mandasında bir Kürt devleti kurmaktı. Şeyh Sait isyanının arkasında İngiltere'nin petrol bölgelerine olan ilgisi de vardı. Şeyh Sait isyanı ile Türkiye'nin Musul ve Kerkük'ü kaybetti.

İsyan, milli ordunun harekete geçmesiyle bastırıldı. Şeyh Sait ve 47 arkadaşı Diyarbakır meydanında idam edildi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # AKP # Evet # şeyh sait