Bakan Çavuşoğlu'ndan Yeniden Asya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Koç Üniversitesi öğrencilerince düzenlenen video konferansa katıldı. Salgınla mücadeleden dış politikaya değerlendirmelerde bulundu. Dünyadaki ekonomik güç merkezinin Asya’ya kaydığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin de güçlü bir aktör olarak Asya’daki yerini alacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Yeniden Asya açıklaması

Siyaset ve ekonomi uzmanları aynı noktada birleşiyor. Kovid19 salgını, dünyadaki güç dengelerini yeniden şekillendirecek. Yeni düzende salgınla mücadeledeki ulusal başarı ya da başarısızlıklar belirleyici olacak.

Salgın karşısında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ağır insani ve maddi kayıplar yaşadı. Çin, Güney Kore gibi Asya ülkeleri ise, teknolojiyle bütünleşen sağlık altyapılarıyla Kovid19’a karşı daha etkin bir mücadele yürüttü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin de salgın karşısında başarılı bir performans sergilediğini vurguladı. "Gıda güvenliğinden tıbbi malzemeye ve savunma sanayisine kadar liste yapılırken, ilk beşte mutlaka Türkiye var. Bunu görmek lazım." dedi.

Koç Üniversitesi öğrencilerince düzenlenen video konferansta konuşan Bakan Çavuşoğlu, Asya kıtasının yükseliş ivmesine dikkat çekti. Bu eğilimi önceden fark ederek Yeniden Asya inisiyatifini başlattıklarını hatırlattı.

Ekonomi ve dijitalleşmenin yeni merkezinin Asya olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “o zaman bütüncül bir yaklaşımla buradaki mevcudiyetimizi artırmamız lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bu kapsamda, küresel sistemin geleceğine ilişkin geniş kapsamlı çalışma yürüttüklerini belirtti.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # Mevlüt Çavuşoğlu # yeniden asya