Bozcaada'nın ölüm fermanı

Bozcaada, "Beton adaya" dönüşecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırıladığı imar planı ile adanın el değmemiş koyları bir bir işletmelere açıldı. Koyları satın almak için şuana kadar 17 başvuru yapıldı.

Bozcaada'nın ölüm fermanı

Çanakkale'nin incisi Bozcaada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. Adanın bugüne kadar hiç el değmemiş doğal koyları SİT alanıdan çıkarıldı, işletmeye açıldı. Yatırımcılar işletme alabilmek için sıraya girdi.

Bakanlığın, 2013'teki imar planına göre Bozacada, "Beton adaya" dönüşecek. Adanın meşhur bağlarının yerine villalar, koylarına otel yapılmasına izin veriliyor. Yani adanın doğal güzellikleri halkın olmaktan çıkarıldı. Özel sektör de gözünü Bozcaada'nın bakir kalmış koylarına dikti.

Plan kapsamında işletmeye açılan ilk yer Beylik Koyu oldu. Ama şaşırtıcı olan, koyun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanı Zahit Ulaş tarafından yıllık 30 bin liraya kiralanması.

Bozcaada'nın dünyaca ünlü Ayazma, Sulubahçe, Habbele, Beylik gibi adaları içinde sıraya girildi. Koyları işletmek için 17 kişi sıraya girdi. Koyları kiralayanlar, plan gerekmeksizin istediğini yapabilecek.

Yaşanalar Bozcaada sakinlerini endişelendirdi.

İmar planına karşı tüm girişimleri karşılıksız kalan ada sakinleri tepkili.

ulusalkanal.com.tr

# Bozcaada