Amerika'nın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti korkusu: Diplomatlar, Beyaz Saray'da bir araya geldi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Amerika'yı epey korkutmuş gibi görünüyor. Beyaz Saray'da diplomatların bir araya gelerek "Kuzey Kore tehdidini" değerlendirdiği ortaya çıktı. Masaya ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetini nükleer bir devlet olarak tanımasından askeri müdahaleye kadar birçok olasılık yatırıldı.

Amerika'nın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti korkusu: Diplomatlar, Beyaz Saray'da bir araya geldi

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin peş peşe gelen balistik füze denemeleri Amerika'yı korkuttu. Amerika'nın askeri müdahale de dahil olmak üzere birçok plan üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

DİPLOMATLARBEYAZ SARAY'DA BİR ARAYA GELDİ

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Beyaz Saray yönetimi Başkan Trump'ın 'ABD'ye yönelik en büyük tehdit' olarak nitelediği Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti meselesini masaya yatırdı. Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kathleen Troia McFarland iki hafta önce bir grup diplomatla bir araya geldi.

ASKERİ MÜDAHALE OLASILIĞI MASADA

Toplantıda ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetini nükleer bir devlet olarak tanımasından, rejimi değiştirmek için yapılacak askeri bir müdahaleye kadar birçok olasılık masaya yatırıldı.

Ülkeye yapılacak bir askeri müdahalenin, uzun süredir Kuzey Kore ile müttefik olan Çin tarafından tepkiyle karşılanacağı düşünülürken, diplomatların Kore'ye yapılacak askeri müdahalenin daha büyük bir savaşı tetiklemesinden endişe ettikleri bildirildi.

Amerikalı diplomatların askeri müdahale konusundaki çekincelerinden birinin de, olası bir sıcak çatışma durumunda Güney Kore'nin başkenti Seul'un da ateş altında kalması olduğu kaydedildi.

Amerika ile Güney Kore geçtiğimiz haftalarda 17 bin ABD askerinin yanı sıra hava savunma sistemlerinin de dahil olduğu ortak bir tatbikat düzenlemişlerdi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # Beyaz Saray # kore demokratik halk cumhuriyeti # diplomatlar