MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''CHP HDP ile birlikte tezkereye 'hayır' PKK'ya 'evet' demiştir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak ve Suriye tezkereleri ile ilgili açıklamada bulundu. CHP ve HDP'nin el ele tutuşarak hareket ettiğini ifade eden Devlet Bahçeli, ''CHP, HDP ile birlikte tezkereye 'hayır', PKK'ya 'evet' demiştir.'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''CHP HDP ile birlikte tezkereye 'hayır' PKK'ya 'evet' demiştir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

''CHP, HDP İLE BİRLİKTE PKK'YA 'EVET' DEMİŞTİR''

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Bahçeli, Türkiye'nin, milli güvenliğini hedef alan terör saldırılarına karşı uluslararası hukuk kapsamında her türlü tedbiri almasının hakkı olduğunu ifade etti.

Tezkere oylamasında CHP ile HDP'nin "hayır" dediğini, İYİ Parti'nin ise çok az sayıda milletvekiliyle "evet" oyu kullandığını söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

- CHP, HDP ile el ele tutuşarak, sınır ötesine asker gönderilmesine, terörle mücadelenin devamına, ihanetin tepelenmesine 'hayır' demiştir. Bilfarz Irak ve Suriye tezkeresi, CHP ve HDP'nin istediği gibi reddedilmiş olsaydı, sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadele eden Türk askeri geri çekilecek, güney sınırlarımız boydan boya terörizmin kontrolüne girecekti. CHP, tarihin yanlış yerinde durmakla kalmamış, Türkiye'nin de karşısında resmen ve belgeli şekilde konuşlanmıştır. Geldiğimiz bu aşamada, CHP ile HDP, İP'in teşvikiyle tek bünyede birleşmiş, PKK'nın siyasetteki kolonları haline gelmişlerdir.

- Sorarım sizlere, bu olup bitenler zillet değil midir? Bu rezil ittifak düşmanın ileri karakolu olarak görülmeyecek midir? CHP, HDP'yle birlikte tezkereye 'hayır', PKK'ya 'evet' demiştir. Türkiye'ye 'hayır', Türk ve İslam düşmanlarına 'evet' demiştir. Türk askerine 'hayır', Türkiye karşıtlarına 'evet' demiştir. CHP yönetimi, tarihi çizgisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Milli Mücadele'ye 'hayır', hıyanete ve husumete 'evet' demiştir. Kılıçdaroğlu, artık geri dönüş yolların tümden kapanmıştır, geçmiş olsun sana, kendini de yaktın, partini de ateşe attın.

''SEVSİNLER SENİN GİBİ MİLLİYETÇİYİ''

Kılıçdaroğlu'nun, geçen hafta grup konuşmasındaki, "Yabancı askerler bu tezkerede var, yabancı askerler Türkiye'ye geliyor. Yabancı askerlerin potinlerini Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında istemiyoruz" sözlerini hatırlatan Bahçeli, tezkeredeki "yabancı askerlerin Türkiye'de bulunması" ifadesinin, Türkiye'nin, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Türk üslerinden yararlanmasına imkan tanıdığını vurguladı.

Aynı ifadelerin, 8 Ekim 2019, 7 Ekim 2020'de TBMM'de görüşülen tezkere metinlerinde de yer aldığını anımsatan Bahçeli, "O zamanki CHP, yabancı asker ayrıntısını büyütmemiş, tezkere oylamalarında 'evet' tercihini kullanmıştı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, geçen haftaki grup toplantısında, kendisine "Bu yabancı askerler kim? Söyle bakalım; milliyetçi sen misin, biz miyiz?" diye sorduğunu hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

- Sayın Kılıçdaroğlu, bu sorunun cevabını öncelikle sen vermelisin. Kaldı ki bu sorunun muhatabı esasen sensin, zira aynı mahiyetteki tezkerelere geçmişte 'evet' diyen bir şahsiyetsin. Milliyetçiliğine gelince, sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Bizim milliyetçiliğimizi anlaman için kırk fırın ekmek yesen de nafile, liglerimiz farklı, sen çoktan küme düşmüşsün, biz ise milletin gönlündeyiz. Sen PKK'nın tutsağı, biz de milletin meftunu, yılmaz hizmetkarıyız.

- Peki şimdi ne oldu? Geride kalan iki tezkerede sorun olmayan bir ifade bugün neden gündeme taşınıp istismar ediliyor? Çünkü CHP, HDP'nin dayatmasına boyun eğmiştir. Çünkü PKK'nın tebliğ ettiği dağ emri, emperyalizmin talimat listesi CHP'nin iradesini boyunduruk altına almıştır. Kılıçdaroğlu, Kurtuluş Savaşı geleneğinden gelen bir parti olduklarını, dokularında Kurtuluş Savaşı olduğunu söylüyor. Bugünkü CHP, Kurtuluş Savaşı yıllarında olsaydı, yeri ve siperi kesinlikle düşmanın yanında olur, iş birlikçiliğin kitabını yazar, sonra da hepsi birden 150'liklerin arasına girerdi.

''ORTAĞIN İYİ PARTİ DE İHANET ETTİ Mİ?''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Tezkereye 'evet' deseydik, Cumhuriyet'e ihanet etmiş olurduk" sözünü anımsatan Bahçeli, "Zavallı iyice şaşırdı, iyice su kaynattı, şanzımanı dağıttı, istikameti hepten şaştı. Sayın Kılıçdaroğlu, ortağın İYİ Parti de ihanet etti mi? Bunu onların yüzüne karşı söylemeyi düşünüyor musun? İhanet edenlerle yol yürümek fıtratında mı vardır, mayan mı böyledir? Sana göre Cumhuriyet nedir? İhanet ne anlama gelmektedir? Tezkereye 'hayır' demekle asıl vatana, millete ve Cumhuriyet'e katmerli ihanet eden sensin ve siyasi zihniyetindir." dedi.

HDP'nin, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamadığını, Atatürk'ü ağzına almaya tenezzül dahi etmediğini vurgulayan Bahçeli, "CHP yoğun bakımdadır, şiddetli iç kanama geçirmektedir. Bugünkü yönetiminin devamı halinde bitkisel hayata mahkum olması yakındır. CHP-HDP ikiz kardeştir, ihanet beşiğinde PKK'nın, Türkiye düşmanlarının dokunuşuyla sallandıkları açıktır." ifadesini kullandı.

Tezkereye "evet" demenin sancılarını yaşayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise soluğu Siirt Kurtalan'da aldığını dile getiren Bahçeli, "Karşısına çıkan bölücü bir alçağın, 'Burası Kürdistan'dır.' bühtanına tek kelime edememiştir. Yazıklar olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırları dahilinde 'Kürdistan' diye bir yer yoktur, asla da olmayacaktır, gerekirse şehit oluruz, gerekirse şahit oluruz, ama üniter milli devletimizi asla parçalatmayız, asla böldürmeyiz, Kürdistan fitnesine bedenlerimizle direnir, Bozkurt gibi karşı dururuz." mesajını verdi. Devlet Bahçeli'nin bu sözleri, partililerce ayakta alkışlandı.

HDP'li Osman Baydemir'in, "Siirt Kürdistan'dır. İşgalciler bilmelidir ki şu an üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan'a komşu olacaklar" sözünü hatırlatan Bahçeli, "Osman Baydemir isimli terörist, gelsin de bu sözleri Türkiye'de söylesin, uzaktan konuşması kolay, yüreği varsa karşımıza çıksın da 'Siirt Kürdistan'dır' desin. Görüyorsunuz, Anayasa Mahkemesi kimlerin yanında duruyor, kimlerin kılıcını hak ihlali kisvesi altında utanmadan, sıkılmadan sallıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, gösterilen mücadele ve kahramanlığa rağmen 37 yıldır dağlarda devam eden eşkıyalığı, "bir kimlik talebi" gibi algılayıp birlikte yaşama ülküsünün zayıfladığına yorarak "Kürdistan" nifakını seslendirmenin, tarihi bir ihanet olduğunu vurguladı.

"Kim ne söylerse söylesin, biz her vatandaşımızı büyük Türk milletinin saygıdeğer bir evladı olarak görmeye sonuna kadar devam edeceğiz" diyen Bahçeli, MHP'nin ayrılma, bölünme, çözülme, dağılma, ayrışma ve farklılaşmada mutabakat aramasının mümkün olmadığının altını çizdi.

''VATANA İHANETLE EŞDEĞER''

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, şunları kaydetti:

- CHP Genel Başkanı ve arkadaşlarının sonu gelmeyen kimlik arayışları ve bölücüleri meşru gören gafletleri; terör örgütünün ümit ve cesaret kaynağının kimler olduğunu belgeleyen somut veriler olarak karşımızdadır. Tezkere oylaması bu hususta ki en çarpıcı delildir. Türklük tarih içerisinde çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış milli kimliktir. Milletine mensubiyet duyan hiçbir vatan evladı, bu değerin örselenmesine sessiz ve seyirci kalmayacaktır. Unutulmasın ki cumhurun uyanan, doğrulan iradesi bunun hesabını müsebbiplerinden er geç soracaktır.

- İhanete çanak tutanlar, buna yardım ve yataklık yapanlar bedelini mutlaka ödeyeceklerdir. Buradan zillet ittifakını uyarmayı milli bir görev addediyorum. Girdiğiniz yol tehlikelerle doludur. Ulaşılacak sonuç, Anayasamızın değişemeyecek maddelerini değiştirmeye yönelik girişim olup vatana ihanet ile eşdeğerdir. CHP, İP, HDP ve diğer zillet yedeklerinin Sevr sevdalısı olarak karşımıza geçmesine Türk milleti tahammül etmeyecek, zillete tamam demeyecek, Allah'ın izniyle sahnelenen oyunu bozacaktır.

# chp # atatürk # hdp # suriye # devlet bahçeli # deaş # ırak # hdp kapatılsın # cumhuriyet bayramı # hdp pkk # CHP HDP PKK # tezkere # Devlet Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu # osman baydemir # Devlet Bahçeli Erdoğan # Devlet Bahçeli son açıklaması