CHP'li vekilin skandal Andımız açıklaması

Gelecek, Deva ve Saadet Partisi Andımız karşıtlığında birleşti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklama ile Andımız'ın tek parti döneminin tektipleştirici sloganı olduğunu öne sürdü. Deva Partisi de Andımız’ın kaldırılmasını destek verdiğini açıkladı. Saadet Partisi ise her sabah aynı andın okunamayacağını savundu.

CHP'li vekilin skandal Andımız açıklaması

Andımız tartışmasına Gelecek, Deva ve Saadet Partisi de katıldı. 3 parti de Öğrenci Andı karştılığında birleşti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Andımız tartışmasına ilişkin sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Davutoğlu, “Milletimizin ortak vicdanı ve sözü olarak İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tek tipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur” ifadelerini kullandı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise bir radyo programında konuya ilişkin değerlendirmeler yaptı. Babacan, Öğrenci Andının okutulmasının kaldırılmasını doğru bulduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Andımız’ın karşısında tutum aldı:

- Bugün meselemiz doğruluğu çocuklarımızın ahlakına yerleştirmek, çalışkanlığı ise bir ideal haline getirmek olmalıdır. Her sabah aynı andı tekrar ederek bir ülke ayağa kalkmaz, kalkamadı da.

CHP’ye katılan Cihangir İslam’ın ise 2018’de Danıştay’ın Andımızı kaldıran uygulamayı iptal etmesine ilişkin bir videosu ortaya çıktı. İslam Andımız'ın okutulmasın hayvanlara yönelik uygulanan talim eğitimi olduğunu savundu:

- İnsanın diğer canlıdan önemli bir farkı vardır. Yani şartlandırma ve bu tip tekrarlarla talim ettirme insan eğitime yönelik uygulama değildir. Hayvanlara yönelik bir uygulamadır.

# chp # sosyal medya # Andımız # Ahmet Davutoğlu # meb # danıştay # saadet partisi # cihangir islam # Temel Karamollaoğlu # Gelecek Partisi # öğrenci andı