99. yılında aynı kararlılıkla: Antalya'nın Gazipaşa ilçesine isminin verilişinin 99. yılı

99 yıl önce Antalya'nın Selinti ilçesinin adı Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla "Gazi Paşa" olarak değiştirildi. Atatürk'e ait olan bu unvan vatansever ve kahramanlığı nedeniyle ilçeye verildi. Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanlığı'ndan 99 yıl nedeniyle açıklama yapıldı. Açıklamada "vatan savaşı verdiğimiz bu günlerde, Gazipaşa'nın onurlu tarihine yakışır bir duruş sergileyeceği" vurgulandı.

99. yılında aynı kararlılıkla: Antalya'nın Gazipaşa ilçesine isminin verilişinin 99. yılı

Kurtuluş savaşında gösterdiği direniş ilçeye o adını kazandırdı. Antalya’nın doğu sınırındaki ilçe 99 yıl önce “Gazipaşa” adını aldı.

Gazipaşa, eski adıyla Selinti, Kuvva-i Milliye’nin yanında yer aldı. Ankara Hükümetini destekledi. Yörük beyleri ve kanaat önderleri öncülüğünde ilçeye, milli mücadele karşıtı isyancıların ayak basmasına fırsat verilmedi.

Kurtuluş Savaşı'ndaki vatansever tutumu nedeniyle TBMM, Selinti ismini Gazi Paşa olarak değiştirdi. Vatan Partisi Gazipaşa İlçe Başkanlığı Mustafa Kemal’in unvanı olan Gazi Paşa isminin verilmesinin yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

İlçe yöneticisi Mehmet Gülcan, Gazipaşa’nın bugünde vatan savaşında üzerine düşen görevi yerine getireceğini vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Kemaliye ve Gazipaşa isminin verilişinin yıl dönümünde bir yazı kaleme aldı. Perinçek yazısında, “Kemaliyeliler ve Gazipaşalılar, kendilerine emanet edilen o büyük ismin bilinçlere yüklediği ağır sorumluluğun bilincindeler” ifadelerini kullandı.

# atatürk # antalya # vatan partisi # tbmm # Doğu Perinçek # gazipaşa # ilçe # isim