ABD'nin Avrasya düşmanlığı sürüyor: Trump Çin firmalarını etkileyecek yasa tasarısını onayladı

Amerika Birleşik Devletleri ''düşman'' olarak nitelendirdiği Çin ve Rusya'ya karşı hamleler yapmaya devam ediyor. Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çinli firmaları Amerikan borsalarından çıkarabilecek yasayı onayladığını duyurdu. Çin'in ABD için ''varoluş tehdidi'' olduğunu söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Rusya'nın da ABD'nin düşmanları arasında yer aldığını belirtti.

ABD'nin Avrasya düşmanlığı sürüyor: Trump Çin firmalarını etkileyecek yasa tasarısını onayladı

ABD'de Çin ve Rusya karşıtı açıklamalar peş peşe geldi. Başkan Trump, Çinli firmalara yönelik yeni bir hamle yaparken, ABD Dışişleri Bakanı, Çin ve Rusya'yı düşman ilan etti.

Trump Çinli firmaları Amerikan borsalarından çıkarabilecek yasayı onayladı. Açıklama Beyaz Saray'dan geldi.

Trump'ın imzaladığı ''Yabancı Şirketler Sorumluluk Yasası' ile Alibaba, Baidu, Pinduoduo ve PetroChina gibi firmaları etkilenecek. Söz konusu yasa, yabancı şirketlerin, ABD Kamu Muhasebesi Gözetim Kurumu'nun denetimlerine art arda 3 yıl uymamaları halinde Amerikan borsalarında listelenmesini engelliyor.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, Çin'in ABD için varoluş tehdidi olduğunu öne sürdü.Katıldığı bir televizyon programında konuşan Pompeo, ''Rusya'nın oluşturduğu tehlikeyi küçümsemek istemem ancak Çin, ABD için daha önemli bir varoluş tehdidi'' dedi.

Pompeo, ABD'nin resmi kurumlarına yönelik siber saldırıların arkasında da Rusya'nın olduğunu savundu. Rusya'nın ABD'nin düşmanları arasında yer aldığını söyledi.

# abd # rusya # çin # trump # Dışişleri Bakanı # Avrasya # Mike Pompeo