Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Bildiride Montrö başka bir amaç için kalkan olarak kullanılıyor''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek 104 amiralin yayımladığı bildiriyi ve arkasındaki emelleri Ulusal Kanal'da değerlendirdi. Perinçek amiraller için, ''Montrö kalkan olarak kullanılıyor.'' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: ''Bildiride Montrö başka bir amaç için kalkan olarak kullanılıyor''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğru Perinçek Ulusal Kanal Ana Haber'de Teoman Alili'nin gündeme ve 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin sorularını yanıtladı.

Doğu Perinçek, bildirinin yalana dayandığını belirtti. Perinçek, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Sözleşmesi'nin dokunma niyetinde bir açıklamasının olmadığını söyledi:

- Bildiride Türkiye'de Montrö'yü değiştirmek isteyen bir iktidar olduğu belirtilmiş. Bu yalan. Bu iddianın kanıtı yok.''

Doğu Perinçek Montrö Sözleşmesi'nin kutsal bir tabu olmadığını da dile getirdi, Montrö'nün kazanım olduğu vurguladı:

- Montrö, Lozan'daki olumsuz egemenliğimize kayıt getiren hükümleri kaldırdı ve bir kazanım. Ama Montrö, boğazları Samsun veya Yozgat gibi yapmadı.''

Perinçek, Montrö'nün kazanımlarının savunulduğunu ancak Türkiye'nin uluslararası koşullar oluştuğunda Montrö'nün getirdiği sınırların da kaldırılacağını belirtti.

Perinçek bildiriye imza atan amirallerin ABD ve Biden bağlantısını da açıkladı:

- Bu emekliler -onlara amiral demiyorum ben, amiral sıfatını hak etmiyorlar şu bildiriden sonra- doğru dürüst bilmeden etmeden, bir de içlerinde küçük bir kısmı da uluslararası bazı operasyonlara, Biden merkezli Amerika merkezli operasyonlara alet olarak Türkiye halkını aldatacak böyle bir bildiri yayınladılar.

- Montrö'yü savunuyor mevziisinde gözüküyorlar. Neye benziyor bu, 15 Temmuz gecesi Yurtta sulh komitesinin yayınladığı bildiriye benziyor. Yurtta sulh komitesinin bildirisini okuduğunuz zaman FETÖ'nün yayınladığı bildiri olmasa ne güzel şey söylüyor bu adamlar dersiniz. Ama o bildirinin arkasında hangi niyet var hangi aldatmalar var ve Türk toplumunu imal etme amaçları var değil mi? Bu bildiride Montrö başka bir amaç için kalkan olarak kullanılıyor.

''BİLDİRİ TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ HEDEF ALIYOR''

Perinçek, kamuoyunda amirallerin ulusalcı ve Avrasyacı olarak gösterilmesini de değerlendirdi. Perinçek bildirinin Türkiye'nin bütünlüğünü hedef aldığını belirtti:

- O poza giriyorlar. Bugün milliyetçi ve Avrasyacı olmadan Türkiye'de hiçbir şey yapamazsın. Aynı şey FETÖ bildirisinde de ben FETÖ'cüyüm ben Amerikancıyım diye bir şey yok. Siz iyi okursanız anlarsınız. 15 Temmuz'da Yurtta Sulh Komitesi bildirisinin, PKK ile işbirliği bildirisi olduğunu, Amerika'nın FETÖ Gladyo'sunun bildirisi olduğunu Vatan Partisi olarak açıkladık. Bu bildiri de sonuç itibariyle kendisini ulusalcı, Avrasyacı diye perdeleyen, gizleyen bir bildiri. ama foyası nerde çıkıyor bu bildirinin, hedef aldığı güçlerde. Bir kere Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alıyor. Esas olarak bildiri, Türk Ordusuna güvensizlik yayıyor, Türk Ordusunun içinde nifak çıkarıyor. Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alıyor.

''YUNANİSTAN'I AMERİKA İŞGAL ETMİŞ VE NAMLULAR TÜRKİYE'YE DÖNDÜRÜLMÜŞ''

Bildirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir projenin bir parçası olduğunu söyleyen Perinçek, bu projenin Biden'ın meşhur RAND Corporation ile bağlantılı olduğunu vurguladı:

Ey emekliler, Montrö'yü bir perde olarak kullanarak güvenlik konusunda Amerika'nın yanında olduğunuzu gizlemeye çalışıyorsunuz. Yunanistan'ı Amerika işgal etmiş ve namlular Türkiye'ye döndürülmüş. Amerika Birleşik Devletleri Karadeniz'de Ukrayna üzerinden, Doğu Akdeniz ve Ege'de Yunanistan üzerinden Türkiye ve Rusya'yı tehdit ediyor. Siz Türkiye'nin güvenliği üzerine bildiri yayınlıyorsunuz. Hani sizin güvenlik kaygılarınız.

''TÜRK ORDUSUNA YAKIŞMAYAN BİR BİLDİRİ''

Perinçek, bildiride hiyerarşi olmamasına da değindi. Perinçek, ''Bu başıbozukların bildirisi. Türk Ordusuna yakışmayan bir bildiri.'' dedi.

Perinçek, Emekli. Tuğamiral Ergun Mengi'nin İyi Parti ve CFR bağlantısını da yorumladı:

- Bu subay ele geçirilmiş bir subaydır. Hangi Türk subayı CFR'nin kurumunda çalışır? Bence bu hassasiyet yok o bildiride.

Perinçek zamanlamanın da manidar olduğunu ifade etti:

- Zamanlama da çok önemli. Tam Amerika'nın Karadeniz'de Ukrayna üzerinden Rusya'yı dolayısıyla Türkiye'yi tehdit ettiği dönem. Karadeniz'deki olay hemen Ege ve Doğu Akdeniz'e sıçrar.

- Bu bildiri, 5 yıl içerisinde X Zamanı dediğimiz, Türkiye için kritik, atlatmamız gereken zamanda maalesef düşman adına Türkiye'yi karıştıran, Türkiye'nin direnme gücüne darbe indirmeye çalışan bir özellik taşıyor. İçlerinde Amerika'nın Türkiye'yi karıştırma planlarını bilerek o planların içinde olan unsurlar var. Ama büyük çoğunluğu ya Tayyip Erdoğan düşmanlığına kafayı takmış, veya kıskançlıktan, hırstan, bir kısmı da arkadaşı getirmiş koymuş önüne, kıramamış atmış imzayı. Onun için bunları birbirinden ayırmamız çok önemli.

# türkiye # Doğu Perinçek # emekliler # Vatan Partisi Doğu Perinçek # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # möntro # amirallerin bildirisi # 104 amiral # Bildiri Montrö # amirallerin bildirisi doğu perinçek # kalkan