Karanlık günlere son!

Artık elektrik sayaçları mühürlenmeyecek, evler kararmayacak! Sayacı mühürlenen bir vatandaşın başvurusunu haklı bulan Yargıtay, özel şirketlerin sayaçları mühürlemesinin kanunlara aykırı olduğuna hükmetti. Mahkemenin bu kararı dağıtım işini yapan doğalgaz, su gibi özel şirketlere için de emsal olması bekleniyor.

Samsun'da mühür bozma suçundan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 bin lira adlî para cezasına yaşayan bir vatandaş, karara itiraz etti. Dosya Yargıtay'a gönderildi. Kararı inceleyen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, ihaleyle elektrik dağıtım işini alan özel şirketlerin mühürleme yapmasının yasalara aykırı olduğuna karar vererek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay, mührü açmanın bir suç olmadğına bu kapsam da mahkemelerin ceza verme yetkilerinin olmadığına dikkat çekti.

Özel şirketlerin mühürleme yetkisini olmadığı belirtilen Yargıtay'ın kararının, dağıtım işini yapan doğalgaz, su gibi özel şirketlere de emsal olması bekleniyor.

Kanunen özelleştirme sonrasında özel şirketlere mühürleme yetkisi verildiğine ve buna aykırı davrananlar hakkında da, TCK'nun 203. maddesi hükümlerinin uygulanacağına ilişkin bir hükme yer verilmemiştir.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# yargıtay # elektrik kesintisi # samsun # kesinti # bedaş # asliye ceza mahkemesi # sayaç