AKP 1 Mayıs'ta Mevlit okutun dedi, BDP destek verdi

1 Mayış İşçi Bayramı’nda Taksim’in emekçilere kapatılacak olması, bir süredir siyasetin de yoğun olarak tartıştığı konuların başında geliyor

AKP 1 Mayıs'ta Mevlit okutun dedi, BDP destek verdi

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi geçen hafta Taksim’de emekçilerin kutlama yapmasına ilişkin tartışılan sorunlara çözüm bulunması için TBMM’de genel görüşme önerisinin açılmasını talep etti. Önerinin görüşmelerinde iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşanırken, AKP Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un 1 Mayıs’ta Taksim’de yapılmasını önerdiği etkinlik akılları karıştırdı.

Cumhuriyet'in haberine göre, AKP’li Ersoy, önce muhalefetin eleştirilerine yanıt verirken 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanacağına ilişkin bir yasa olmadığını söyledi. Ersoy, sonra da Kazlıçeşme olmadan önce Taksim’in en geniş alan olduğu için önceki yıllarda kutlamaların yapıldığı yer olduğunu savundu. “1 Mayıs’ın bir anısı da vardır, acı hatıraları vardır, 1977 vardır” diyen AKP’li Ersoy, konuşmasının finalinde Taksim’in 1 Mayıs’ta işçilere açılmasını kısmen şu şarta bağladı:

“Onları da anmak istiyorsanız temsilcileriniz gelsin - çiçek mi bırakırlar, dua mı ederler, Kuran mı okuturlar, mevlit mi okuturlar - Taksim Meydanı’nda bu etkinliği yapabilecek kadar bir ekip gelsin, bunu da yapsınlar.”

AKP’li Ersoy’un Taksim için getirdiği bu şart muhalefette etkisini gösterdi ve söz alan BDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, şunları dile getirdi:

“Ersoy’un önerisini ben makul bir öneri olarak görüyorum. Orada mevlit okutulabileceğine ilişkin, Taksim’de kitlesel mevlit okutulabileceğine ilişkin bir önerisi oldu. Bence sendikalar da bu öneriyi dikkate alsınlar. 1 Mayıs’ta - önümüzdeki perşembe günü 1 Mayıs - bütün sendikalar birleşsin, Taksim’de kitlesel bir mevlit okutsunlar, 1 Mayısı da bu şekilde kutlasınlar diye düşünüyorum.”

ulusalkanal.com.tr

# AKP # BDP # Taksim # 1 mayıs # mevlit