KKTC'deki Maraş'a ziyaretçi akını

8 Ekim 2020'de açılan Kapalı Maraş'ı şu ana kadar 230 binden fazla kişi ziyaret etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ziyaret verilerini açıkladı. Bu sayıya salgın sürecinde ulaşıldığını vurgulayan Tatar, "Pandemi olmasa ziyaretçi sayısı milyonu bulurdu." dedi.

KKTC'deki Maraş'a ziyaretçi akını

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8 Ekim 2020'de açılışı gerçekleştirilen Kapalı Maraş bölgesini bugüne kadar 230 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Tatar, 1974 yılından beri kapalı olan Kapalı Maraş'ın tamamıyla Türk vakıflarına ait olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş bölgesinde mal varlığı olan kişilerin sorunlarına ve sürecin nasıl işleyeceğine yönelik de konuştu.

- Taşınmaz Mal Komisyonu adında bir kurulumuz var. Kimin mal varlığı varsa oraya başvurulup iade edilmesini istiyoruz. Süreci şu anda sürdürüyoruz. Maraş bölgesini bugüne kadar 230 binden fazla kişi ziyaret etti. Bu sayı, pandemiye rağmen. Pandemi olmasa ziyaretçi sayısı milyonu bulurdu. Aşılama ve aldığımız tedbirlerle, açılmalarla, kısa bir süre sonra turizm ve öğrenci boyutuyla eski noktaya geldiğimizde o zaman Maraş'a ziyaretler artacak, Maraş daha fazla değer bulacak. O güzelim plaj ve oradaki sosyal tesisler, parklar yaşam bulacak. Uluslararası hukuk bağlamında yavaş yavaş yerleşime açılacaktır.

KKTC'YE YAPILMASI PLANLANAN KÜLLİYENİN SON DURUMU

Tatar, KKTC'ye külliye yapılmasının çok büyük bir proje olduğunu vurguladı.

- Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilmiş bir kıymet ortaya çıkacaktır. Orada bizim Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi ve Meclis binası ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bir devlet olduğu ve o devlete yakışır şekilde bu yapıların yapılması önemlidir. 450 dönümlük arazide, 50 dönümü binalara ve 400 bin dönümü de parka ayrılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Milli Park olarak değerlendirilecektir.

# pandemi # cumhurbaşkanı # KKTC # ziyaret # turizm