Bülent Tezcan: Bunu engellemeye kimsenin hakkı yoktur

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına CHP'den tepki geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Soylu'nun kullandığı dili sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu.

Tezcan şöyle konuştu;

Şehit cenazelerine CHP il başkanlarını almayacaksınız demiş. Dehşet verici terbiyesizce bir açıklama. Vicdansız bir açıklama hadsiz ve sorumsuz bir açıklama. Bir İçişleri Bakanı ortamı terörize eden bir açıklamayı nasıl yapar? Bu toplumu bölen kutuplaştıran çatışmaya tahrik eden bir açıklamadır. Bu bir kaos planının parçası olarak yapılacak bir açıklamadır. En az PKK kadar bölücü bir açıklamadır. Bölücü bir içişleri bakanı vardır. Toplumu çatışmaya sürükleyen bir içişleri bakanı vardır.

Şehit cenazelerinden kaos yaratma peşindeler. Bu plan şehit cenazelerini ve camileri kavga haline getirme planıdır. Derin karanlık kaos planları böyle çağrılarla hayata geçirilir. İçişleri Bakanı'nın görevi şehit cenazelerini önlemektir. Protokol düzeni yapmak değildir. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Böyle bir anlayışın görev yapması mümkün değildir. Millet için tehlikedir. Bugün Süleyman Soylu iç güvenlik tehdidi haline gelmiştir. Arzumuz şehit cenazelerinin son bulmasıdır. İnşallah şehit cenazeleri gelmez. Ama gelirse, bu çağrı ne olursa olsun, bizim il başkanlarımız camilerde cenaze törenlerinde yerini alacaktır, bunu engellemeye kimsenin hakkı yoktur.

İçişleri Bakanı hakkında hukuki her türlü girişimlerde bulunacağız. Süleyman Soylu belli ki Erdoğan'a göz kırpıyor. Bundan sonraki her olayın sorumlusu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur.Seçim günü Anadolu Ajansı klasik manipülasyonunu yine yaptı. İlk açılışta Erdoğan'ı %70lerde gösterdi Toplantı bitince disiplinle ilgili net ve doğru bilgiyi alırsınız, şu an yapılacak bir açıklama doğru olmaz

ulusal.com.tr

# chp # Bülent Tezcan # CHP PM