IŞİD lideri Bağdadi'nin memleketi IŞİD'ten temizlendi

Irak ve İran'ın kapsamlı operaysonunda IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin memleketi olan Bağdadi kasabası IŞİD'den temizlendi. Irak ordusu; Dur kenti, Dulab bölgesi ve Hamrin Dağlarının doğu bölümüde de hakimiyeti sağladı.

IŞİD lideri Bağdadi'nin memleketi IŞİD'ten temizlendi

Irak ve İran'ın IŞİD'e karşı başlattığı ve 30 bin askerin katıldığı kapsamlı operasyonda birçok kent IŞİD'den geri alındı.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin memleketi olan ve aylardır IŞİD işgali altındaki Anbar vlayetine bağlı Bağdadi Kasabası teröröistlerden temizlendi.

IŞİD'in en büyük eğitim kampı da imha edildi. El Menar'ın haberine göre, Irak ordusu, IŞİD'in eğitim kamplarının bulunduğu Hamrin Dağlarının doğu bölümünü kontrol altına aldı.

Selahaddin iline düzenlediği geniş çaplı operasyonda Tıkrit’in güneyindeki Dur kentinin IŞİD’den tamamen temizlendiği bildirildi.

El Meyadin'in haberine göre, Irak güvenlik güçleri, Ramadi'nin batısındaki Dulab bölgesini de IŞİD'den geri aldı.

Irak Savunma Bakanlığı, Felluce'nin doğusundaki Kerme'de 150 IŞİD militanının öldürüldüğünü, örgüte ait 25 aracın imha edildiğini ve 13 bombalı aracın da etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri, Irak ve İran'ın operasyonu hakkındaki sessizliklerini bozdu. Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü’nden yapılan açıklamada, Irak ve İran'In ortak operasyonunun başarıyla ilerlediği, Fırat Nehri üzerindeki üç köprü, bir polis merkezi ve Bağdadi kasabasının IŞİD'den geri alındığı belirtildi. Açıklamada, Irak ordusuna koalisyon güçlerinin destek verdiği iddia edildi.

Türkmenler IŞİD ile mücadele için özel bir birlik kurma kararı aldı. Irak Türkmen Halk Partisi sözcüsü Ercan Katana, özel birliğin gönüllülerden oluşturulacağını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# temizlendi