İzmir’de 41 mülteci yakalandı

Ege Denizi'nde güvenlik güçleri hemen hemen her gün düzensiz göçmen operasyonu düzenliyor. İzmir’in Urla ilçesinde Jandarma ekipleri Yunanistan’a geçme hazırlığı yapan 41 düzensiz göçmeni sahilde yakaladı.

İzmir’de 41 mülteci yakalandı

Türk güvenlik güçlerinin Ege Denizi’ndeki düzensiz göçmen operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez Jandarma Komutanlığı ekipleri İzmir’in Urla İlçesi’nden Yunanistan’a geçmek isteyen 41 düzensiz göçmenleri plajda yakaladı.

Düzensiz göçmenlerin Çamur Koyu’nda görüldüğü ihbarı üzerine Urla Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Jandarma ekipleri Seferihisar Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’nden temin edilen botla koya ulaştı. 6 Irak ve 4 Somali uyruklu mülteci yakalandı.

Güvenlik güçlerinin İzmir farklı noktalarında da mülteci denetimi yaptı. Bu kapsamda Papaz Koyu'nda 18, İzmir-Çeşme otoyolunda 10, Zeytinler gişesinde de 3 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenler, Urla Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu arada hemen hemen her gün Yunanistan’ın Türkiye karasularına ittiği düzensiz göçmenleri sağ salim kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri bu kez kayaların arasına sıkışan bir yaban keçisini kurtardı.

Keçi, Çeşme açıklarındaki Eşek Adası'nda kayalıklarda mahsur kalmıştı. Zeki Tutkuoğlu adlı yurttaş durumu Sahil Güvenlik ekiplerine iletti. Sahil Güvenlik iki bot ile kayalıklara yanaşarak mahsur kalan keçiyi kurtardı.

Kurtarılan keçi tekrar adadaki doğal ortamına bırakıldı.

ulusal.com.tr

# izmir # yunanistan # ege denizi # urla