İyilik Makası köy yollarında

Mersin'de Bayram Baysal adlı berber, Toros dağlarının eteklerini köy köy dolaşıyor ve öğrencileri ücretsiz tıraş ediyor. Çocukluğunda çektiği zorlukları asla unutmayan Baysal, "İyilik makası köy yollarında" adlı sosyal sorumluluk projesi ile meslektaşlarına örnek oluyor.

İyilik Makası köy yollarında

Mersin'de berberlik yapan Bayram Baysal, her fırsatta makasını ve çantasını hazırlayıp yollara düşüyor. Toros dağlarının eteklerindeki köy okullarını tek tek dolaşan Baysal, öğrencilerin saçlarını ücretsiz kesiyor.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya gelen Baysal, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokulu bırakmak zorunda kaldı. Çalışmak için Ağabeyi Ramazan'la birlikte Anamur'a yerleşti ve berber çıraklığına başladı. 16 yıl sonra usta oldu, birikim yaptı ve kendi işyerini açtı. İşlerin iyi gitmesiyle ailesine yardımcı oldu, evlendi yuva kurdu. Ama geçmişi asla unutmadı. Dar gelirli ailelerin çocuklarına faydalı olmak istedi. "İyilik Makası Köy Yollarında" adlı sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Kimi zaman kendi imkanlarıyla yüzlerce kilometreyi arşınlayan Baysal, velinimeti olan müşterilerine gösterdiği özeni çocuklara da gösteriyor.

Baysal'ın meslektaşlarına örnek olma çabası karşılıksız kalmamış. Yollara düşen berber sayısı şimdiden 40'a ulaşmış. Bu özverili berberin hedefi büyük. 5 bin çocuğa ulaşmak istiyor. Bu hedefine ulaşırsa, bu kez 10 bin çocuğu hedefleyecek.

ulusal.com.tr

# Mersin