Ahmet Zeki Üçok'tan önemli açıklamalar

Türk Ordusu'nda yuvalanmış Fethullahçı örgütlenmeyi ortaya çıkardıktan sonra tutuklanan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, önemli açıklamalar yaptı. Fethullahçı örgütlenmenin Alperen Ocakları ile iş birliği yaparak Ötüken isimli bir terör örgütü kurduğunu açıkladı. Üçok, bu örgütlenmenin Danıştay Saldırısı, Hrant Dink Suikastı, Zirve Katliamı ve Santoro Cinayeti'nde parmağı olduğunu kaydetti.

Ahmet Zeki Üçok'tan önemli açıklamalar

Türk Ordusu'ndaki yasa dışı Fethullahçı örgütlenmeyi ortaya çıkardı, üç davadan aynı anda hedef alındı. Emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin önemli bir bilgiyi açıkladı.

Akşam Gazetesi'ne konuşan Üçok, Fethullahçı örgütlenmenin Alperen Ocakları ile iş birliği yaptığını ve Ötüken isimli bir terör örgütü kurulduğunu açıkladı. Hakim Albay Üçok, örgütün Türkiye'yi ayağa kaldıran saldırı ve cinayetlerin arkasında olduğunu vurguladı.

"Cemaat mensupları sokak ve silahlı şiddet eylemlerine uygun olmadığı için paralel yapı, Alperen Ocakları’na çengel attı. Alperen Ocakları’nın büyük oranda ele geçirdiği bilgisi bana geldi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun, "Bizim tarlamız çoktan sürülmüş" sözünün asıl anlamı budur. Rahip Santoro, Hrant Dink, Zirve ve Danıştay cinayetlerinde, tetikçilerin milliyetçi-muhafazakar olması tesadüf değil"

Üçok, örgütün hücre yapılanmasına sahip olduğuna dikkat çekti.

"Cinayetlerde azmettirenler konusunda ileri gidilememesinin nedeni paralel örgütün MOSSAD tarzı hücresel yapılanmasıdır. Soruşturmalarda en fazla 2-3 kişiye kadar gidilebiliyor."

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, MİT'in hazırladığı Karargah Evleri belgesiyle ilgili "MİT Müsteşarı Emre Taner belgeyi imzaladığı için büyük pişmanlık duydu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ahmet zeki üçok