Pandemide evcil hayvan edinme oranı arttı

Koronavirüs döneminde evde kalmanın yarattığı yalnızlık duygusunu, sahiplendiği evcil hayvanla giderenler oldu. Bu yüzden salgın sürecinde hayvan sahiplenmede büyük artış yaşandı. Ancak normalleşme ile bu dostlarımızın birçoğu yine sahipsiz kalıyor. Uzmanlar ‘hayvan dostlarınızı terk etmeyin’ uyarısı yapıyor.

Pandemide evcil hayvan edinme oranı arttı

Pandemi ile birlikte evcil hayvan edinme konusunda çok ciddi bir artış oldu.

Evde kalmanın yarattığı yalnızlık duygusunu sahiplendiği evcil hayvanla gideren de oldu. Çocuklarının salgının bunalımlı günlerini hayvan dostlarıyla geçirmesini isteyen aileler de… Tüm dünyada bu yüzden salgın sürecinde hayvan sahiplenme oranı arttı.

Ülkemizde salgının ilk döneminde ‘evcil hayvandan virüs bulaşır mı?’ korkusuyla hayvan sahiplenmede düşüş yaşandı. Sonrasında bu durum tersine döndü. Ancak normalleşme süreci ile dostlarımızın birçoğu yine sahipsiz kalıyor.

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek, kayıt altına alınmasına ilişkin protokol imzalandıklarını belirtti.

Protokolle, evcil hayvanların terk edilmesinin önüne geçileceğini söyleyen Başkan Karabayoğlu, ‘hayvan dostlarınızı terk etmeyin’ uyarısı yaptı.

# pandemi # köpek # koronavirüs # Kovid19 # virüs # kedi # evcil hayvan