BMGK'den Taliban'a karşı ortak tavır

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri Taliban’a karşı ortak tavır belirledi. ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa, Taliban ile ilişkiler konusunda ortak bir çizgi izleme konusunda anlaşmaya vardı.

BMGK'den Taliban'a karşı ortak tavır

Birleşmiş MilletlerGüvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi, Afganistan'da geçici hükümet kuran Taliban ile ilişkiler konusunda ortak bir çizgide anlaştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in açıklamasına göre, daimi üyeler, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa, Taliban'a "halkın tüm kesimlerini temsil eden" bir hükümet kurma çağrısı yaptı.

Afganistan’da kadın haklarına da vurgu yapan Guterres ayrıca, "insani yardımların sorunsuz ve ayrımcılık yapılmadan dağıtıldığı, terörizm için kaçış yeri olmayan barışçıl ve istikrarlı bir Afganistan" istediklerini söyledi.

# abd # ingiltere # rusya # fransa # taliban # Birleşmiş milletler # Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres # guterres # bmgk # Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi # güvenlik konseyi # terörizm