Antalya’nın 35 yıllık imar sorunu

Antalya Kırcami’de 35 yılı aşkın zamandır planlama sorunu yaşanıyor. İmar planları defalarca yerel mahkeme kararlarıyla iptal edildi. Son olarak 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin üst ölçekli imar planlarının iptal kararı ardından istinaf süreci başladı. Vatandaşlar kangrene dönüşen sorununa artık çözüm istiyor.

Antalya’nın 35 yıllık imar sorunu

Antalya’nın yıllardır çözüm bekleyen sorunu; Kırcami…

Kentin göbeğinde yer alan Kırcami bölgesinde 35 yılı aşkın zamandır planlama sorunu yaşanıyor. Kırcami, kaç iktidar, kaç belediye başkanı gördü. Ancak hiçbiri planlama sorununu çözemedi.

Kırcami, bir zamanlar kentin en verimli tarım bölgesiydi. Bölgenin, Toprak Koruma Kurulu'nun “tarım dışı kullanım kararı” vermesinin ardından imar ve parselasyon planları başladı. Ancak o planlarda yargıdan döndü.

Son olarak 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin üst ölçekli imar planlarının iptal kararı ardından istinaf süreci başladı. Oysa imar planları kapsamında ilk inşaat ruhsatı da teslim edilmişti.

Kırcami sakinleri şehrin ortasındaki yerleşim bölgelerinin artık bir kent konumuna kavuşmasını istiyor. Vatandaşlar, kangrene dönüşen imar sorunundaki belirsizliklerin giderilmesini bekliyor.

# antalya # meclis # mahkeme # imar # inşaat # Tarım # belediye # imar planı