Hadi 11 Mart 2019 Pazartesi bugün joker kodu ve ipucu sorusu paylaşıldı mı? Tarihteki ilk telefon konuşması ne zaman? Edison kimdir (elektrikli ampülü icad eden kişi)

Para ödüllü bilgi yarışması Hadi'nin 11 Mart 2019 Pazartesi günkü yarışmalarının ödülü ne olacak? Hadi'den beklenen sürprizler nedir? Günün yarışmaları neler? Joker kodu açıklandı mı? İlk yarışmanın joker kodu gitti gidiyor uygulamasında.. İpucu sorusu ise 'elektrikli ampülü icat eden kişi kimdir' oldu. Yanıtı Edison olacak. BİP özel yarışması öncesi herkese joker dağıtıldı. İkinci ipucu ise 'Tarihteki ilk telefon konuşması ne zaman gerçekleşti'

Hadi 11 Mart 2019 Pazartesi bugün joker kodu ve ipucu sorusu paylaşıldı mı? Tarihteki ilk telefon konuşması ne zaman? Edison kimdir (elektrikli ampülü icad eden kişi)

Popüler para ödüllü mobil canlı bilgi yarışması Hadi tarafından bugünkü yarışmalara ilişkin merak edilen sorular açıklandı.

Günün ilk yarışması 12.30'da olacak. Gitti Gidiyor Özel Hadisi'nin Ödülü tam 10 bin TL. Yapılan açıklamada "Bugün 12:30’da gerçekleşecek 10 bin TL ödüllü GittiGidiyor Mutlu Pazartesi Yarışması’nı kaçırma! 25 bin jokerden birini kazanmak için @GittiGidiyor uygulamasına girip, karşına çıkan ilk ekrandaki joker kodunu kullanabilirsin" denildi.

Bu arada yarışmanın ipucu da açıklandı. Açıkamada "Bugünkü ipucumuz 20. yüzyıl yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkilemiş Amerikalı bir mucit hakkında. Bilim dünyasında büyük ses getiren icadı elektrikli ampulü geliştiren kişiden bahsediyoruz. Siz bu, en önemli ve verimli mucidin ismini çıkardınız mı sevgili hadiciler?" sorusu yöneltildi.

Yanıt Thomas Edison olacak...

BİP JOKER DAĞITIYOR

İkinci yarışma da BİP Özel Yarışması olarak açıklandı. Onun da büyük ödülü 30 bin TL... Açıklamada "Hadi bu akşam BiP Özel Yarışması 20:30’da! Ödül BiP’ten 30.000 TL! ???? BiP’ten herkese joker. Jokerin seni BiP hadi Kanalı’nda bekliyor! Hadi BiP’le" denildi.

İpucu da tarihteki ilk telefon konuşmasının zamanı soruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugünkü ipucumuz tarihteki ilklerden geliyor sevgili hadiciler. Telefonu icat eden Graham Bell ilk telefon görüşmesini yardımcısı Thomas Watson ile yapmıştır. Bugün hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen telefondaki ilk konuşma ne zaman gerçekleşti biliyor musunuz?"

Graham Bell 10 Mart 1876 tarihinde, ilk telefon görüşmesini yardımcısı Mr. Watson ile yaptı.

FUTBOL GECESİ 22.00'DA

Hadi Futbol Gecesi ise 22.00'da başlayacak. Ödülü de tam 10 bin TL.

HADİ NEDİR?

Binlerce kişinin aynı anda yarışmaya katılabildiği Popüler para ödüllü mobil canlı bilgi yarışması Hadi nedir? Nasıl oynanır? İşte yanıtı...

Günde ortalama iki kez yayınlanan yarışma, kazanan katılımcıların binlerce lira gerçek parayı aralarında paylaşmasıyla sonuçlanıyor. Yarışmacıların 12 soruyu bilmeleri durumunda büyük ödülü kazanmaya hak kazanıyor. Telefon uygulamasını indiren kullanıcılar eğlence ve heyecanı bir arada yaşıyor.

Yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli oluyor. Uygulamayı kullanmak da ücretsiz. Önceden bildirilen yarışma saatinde uygulamaya giren kullanıcılar yarışmaya katılabiliyor. Uygulamayı açık tutarak yarışmanın başlanması bekleniyor. Yarışmaları Merve Toy ya da Müge Boz sunuyor. Başarılı sunucuların bazen ünlü konukları da oluyor.

Yarışma başlayınca sunucuların açıkladığı sorulara 10 saniye içinde yanıt vermek gerekiyor. Çoktan seçmeli cevaplardan doğru olan tıklandığında bir sonraki soruya geçmeye hak kazanılıyor.

Yarışma esnasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor. Hakaret içeren mesajlar Hadi yönetimi tarafından engelleniyor.

Öte yandan arkadaşını yarışmaya üye yapanlar bir can hakkı kazanıyor.

# bugün # joker # hadi # ipucu # 11 mart