Meksika'yı vuran 8.1 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı artıyor

Meksika'nın güney kıyısını vuran 8.1 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı artıyor. Yerel yetkililer ölü sayısının 90'a yükseldiğini açıkladı. Bu arada depremden sonra ülkeyi vuran Katia Kasırgası toprak kaymalarına neden oldu.

Meksika'yı vuran 8.1 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı artıyor

Meksiko ve Guatemala'da hissedilen ve Meksika'nın güney kıyısını vuran 8.1 şiddetindeki depremin ardından Katia Kasırgası da ülkenin doğusunu vurdu.

Devlet Sivil Koruma Otoritesi sözcüsü Jesus Gonzalez, evlerin 3'te 1'inin çöktüğü ya da kullanılamaz hale geldiği Oaxaca kentinde 71 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerel makamların açıklamasına göre ise Chiapas bölgesinde en az 15 kişi hayatını kaybetti. Kuzeydeki Tabasco bölgesinde de 4 kişi öldü.

Toplam ölü sayısının 90'ı bulduğu ülkede Meksika Devlet Başkanı Enrique Pea Nieto, ülke genelinde 50 milyon kişi tarafından hissedilen depremin yüzyıl içindeki en şiddetli deprem olduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edilen ülkede 60'dan fazla şiddetli artçı sarsıntı kaydedildi.

19 Eylül 1985'te Meksika'nın başkenti Meksiko'da meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremde 9 bin 500 kişi hayatını kaybetmişti.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Meksika'yı şimdi de Katia kasırgası vurdu. Birinci kategorideki tropikal fırtınaya dönüşen Katia nedeniyle bazı bölgelerde toprak kaymaları meydana geldi.

ulusal.com.tr

# meksika # Guatemala # yüzyıl