ABD'den Erdoğan'ın o sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "ABD'nin her biriminin sözcüsünden farklı açıklamalar geliyor" sözlerine yanıt Amerikan Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, "Böyle olduğunu düşünmüyorum. Her birim kendi alanındaki sorulara göre yanıt veriyor" dedi.

ABD'den Erdoğan'ın o sözlerine yanıt

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Amerika'da her birimin sözcüsü farklı açıklamalar yapıyor" sözleri, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'ye soruldu. Psaki, Erdoğan'ın eleştirilerine katılmadığını söyledi.

Günlük basın birifinginde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Psaki'ye bir gazeteci Erdoğan'ın "ABD'de her birimin sözcüsünden farklı bir ses çıkıyor. Beyaz Saray Sözcüsü bir şey söylüyor, Pentagon Sözcüsü başka bir şey, Dışişleri Sözcüsü daha başka bir şey" sözleri hatırlatıldı. Gazeteci, Psaki'nin görüşlerini sordu.

Erdoğan'ın açıklamalarına katılmadığını belirten Psaki, "Böyle olduğunu düşünmüyorum. Açıkça şunu diyebilirim ki; Pentagon'a gelen sorular, daha çok askeri operasyonlar açısından, Dışişleri Bakanlığına gelen sorular ise daha çok ilişkilerimize ilişkin, Beyaz Saray ise genelde siyasi sorular alıyor" dedi.

Psaki, cevaplar sorulara göre verildiğinden yansımasının da farklılık oluşturabileceğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # erdoğan # cumhuriyet # açıklama # psaki