Rusya ile dördüncü ortak devriye

Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerleri Fırat'ın doğusunda 4'üncü ortak kara devriyesine çıktı. Derbesiye bölgesindeki devriye sırasında 8 zırhlı araca İnsansız Hava Araçları da eşlik etti. Milli Savunma Bakanlığı, devriye faaliyetinin planlandığı gibi tamamlandığını açıkladı.

Rusya ile dördüncü ortak devriye

22 Ekim'de Ankara ile Moskova'nın imzaladığı Soçi mutabakatında takvim işliyor.

Mutabakat kapsamında 1 Kasım'da başlatılan ortak kara devriyesinin 4'üncüsü icra edildi.

4'üncü devriye ilk faaliyette olduğu gibi Fırat'ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde yapıldı. 4 Türk, 4 Rus ordusuna ait zırhlı aracın katıldığı devriye 10 kilometre derinlik, 62 kilometre genişlikte yapıldı. Zırhlı araçlara, İnsansız Hava Araçları da eşlik etti.

Milli Savunma Bakanlığı, devriye öncesi iki ülke askerlerinin haritalar üzerinde çalıştığı ve zırhlı araçların hareket anına ilişkin görüntüleri paylaştı. Bakanlık, devriyenin planlandığı gibi tamamlandığını açıkladı.

Mutabakata göre, terör örgütü unsuları, Tel Abyad ve Resulayn arasında kalan bölge ile Kamışlı hariç diğer kentlerden 30 kilometre güneye çekilecekti. Devriyelerde bunun hayata geçirilip geçirilmediği denetleniyor.

Daha önce Ayn-El Arab bölgesinde de iki ülke askerleri ortak kara devriyesine çıkmıştı.

Öte yandan Barış Pınarı Harekatı bölgesine yönelik tacizler de sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, son 24 saatte terör örgütü tarafından havan, drone ve bombalı araçlar ile saldırı düzenlendiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

# rusya # soçi mutabakatı # devriye # Derbesiye