Dünya Sağlık Kurulu İsviçre'de bir araya geldi

Dünya, salgında hala çok tehlikeli durumda. Dünya Sağlık Örgütü, yıllık kurulunu İsviçre’de yaptı. Açılış konuşmasında Genel Direktör Tedros Ghebreyesus, salgın döneminde 115 bin sağlık çalışanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Dünya Sağlık Kurulu İsviçre'de bir araya geldi

Dünya Sağlık Örgütü, yıllık Dünya Sağlık Kurulu’nu İsviçre, Cenevre’de düzenlendi. Açılış konuşmasını DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptı.

Genel Direktör, koronavirüs salgının başından bu yana dünya genelinde en az 115 bin sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

En az 18 aydır dünyanın dört bir yanında sağlık çalışanlarının yaşam ve ölüm arasında çalıştıklarını vurgulayan Ghebreyesus, ''Salgın şiddetini devam ettirdiği sürece çok daha fazlasını kaybedeceğiz.'' uyarısında bulundu. Dünyanın koronavirüs salgınında hala çok tehlikeli bir durumda bulunduğunu belirtti.

''Çok sayıda sağlık çalışanı yorgun, çaresiz ve kişisel koruyucu ekipman, aşı gibi eksikler nedeniyle güvencesiz durumda'' diyen direktör, dünya genelinde aşı adaletsizliğini ''skandal'' olarak niteledi.

Direktör Ghebreyesus, dünya genelinde Kovid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarını ayağa kalkarak alkışladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 74'üncüsü video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda genel kurula hitap etti:

- Bizde Türkiye de başarıyla uyguladığımız kovid 19 aşı programımızın il aşaması olarak 1 milyondan fazla sağlık çalışanımızı 45 günde aşıladık.

- Diğer yandan aşılara erişim çalışmalarında hakkaniyetli erişim konusunda içinde bulunduğumuz tehlikenin altını çizmek isterim.

# sağlık # aşı # salgın # isviçre # Cenevre # sağlık kurulu # aşı adaletsizliği