AK Parti'den ABD'nin 'çocuk savaşçı' suçlamasına tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kıbrıs Adası'nda iki devletli çözüme karşı çıkan Avrupa Birliği'ne tepki gösterdi. Kıbrıs'ta iki devletli çözümden başka yolun kalmadığını vurguladı. AK Parti Sözcüsü, ABD’nin insan ticareti raporunda Türkiye’ye yaptığı çocuk asker suçlamasına da tepkiliydi.

AK Parti'den ABD'nin 'çocuk savaşçı' suçlamasına tepki

Hem Avrupa Birliği'ne hem de ABD’ye tepki gösterdi. Kıbrıs'ta iki devletli çözüm vurgusunu yineledi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 7 Temmuz’da yapıldı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Kıbrıs’a yapacağı ziyaretten rahatsız olan AB’yi eleştirdi:

- 20 Temmuz törenleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın KKTC'ye gitmesinden rahatsız olanları görüyoruz.

- Kendi işinize bakın, kimsenin rahatsız olmasına gerek yok.

- Ursula von der Leyen'in açıklamasını okuduk; AB iki devletli çözüme meşru bakmıyorsa hangi çözüme meşru bakıyor? En sağlıklısı iki devletli çözümdür. KKTC bağımsız ve egemen devlettir.

AK Parti’den bir tepki de ABD’ye geldi. Ömer Çelik, ABD’nin insan ticareti raporunda Türkiye’ye yönelik "çocuk savaşçı kullanma" suçlamalarını reddetti. ABD'nin terör örgütleriyle bağına dikkat çekti:

- Açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, çocuk savaşçı iddiasında Türkiye sicili en temiz devlettir. Çocukları savaşı ve terörist olarak kullananların başında PKK/YPG ve DEAŞ gelmektedir.

Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz’da Diyarbakır’da PKK/HDP’ye bayrak açan ailelere yapacağı ziyareti de değerlendirdi:

- Bu dağa kaçırma da belli siyasilerin aracılığıyla yapılmış. Çok anlamlı bir buluşma olacak. Kadın MKYK üyelerimizin, milletvekillerimizin daha yoğun bir talebi olduğunu görüyoruz.

# abd # amerika # erdoğan # pkk # terörist # ak parti # YPG # deaş # terör # terör örgütü # KKTC # Kıbrıs # ab # AK Parti MKYK # sicil