Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti!

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde olduğu araca hafriyat kamyonu çarptı. Kazada, Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü hayatını kaybetti, koruması ise ağır yaralandı. Kamyon şoförü Uğur Tufan'ın ehliyetine bir süre önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu ortaya çıktı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, "Bir takip veya herhangi bir şey söz konusu değil. İlk değerlendirmemiz şu anlık kaza" dedi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti!

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper trafik kazasında hayatını kaybetti.

Başsavcı Alper, şoförü Muzaffer Akşehirli ve koruma polisi Ramazan Uğurlu ile Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na gitmek için yola çıktı.

Başsavcının makam otomobiline kent çıkışında, "dur" ihtarına uymayan hafriyat yüklü kamyon çarptı.

SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Kazada, Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü hayatını kaybetti, koruması ise yaralandı. Kaza sonrası kaçmaya çalışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alındı. Uğur Tufan'ın ehliyetine bir süre önce alkollü araç kullandığı için 2019 yılına kadar el konulduğu ortaya çıktı.

Başsavcı Mustafa Alper, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe girişimi iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isimdi.

SUİKAST İDDİALARINA VALİDEN AÇIKLAMA

Kazanın ardından suikast ihtimalleri de gündeme geldi. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak iddialara yanıt verdi.

1995 yılında Ankara'da Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Mustafa Alper, Konya, Muş, Afyonkarahisar, Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları, Hatay, Van Cumhuriyet Başsavcılıkları, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu.

Evli ve 2 çocuk babası Başsavcı Mustafa Alper, 13 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

ulusalkanal.com.tr

# denizli # bozburun