Dünya Pilotlar Günü ilk kez Türkiye'de kutlanacak

Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği’nin girişimleri ile bu yıldan itibaren her yıl 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanacak.

Dünya Pilotlar Günü ilk kez Türkiye'de kutlanacak

Yıllardır Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği’nin (TALPA) liderliğinde ülkemizde “Pilotlar günü26 Nisanda kutlanmakta idi. Ancak TALPA’nın 2013 yılında Dublin’de yapılan Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu (IFALPA ) Genel Kurulu’nda yaptığı önerinin kabul edilmesi ile bu yıldan itibaren her yıl “26 Nisan Dünya Pilotlar Günü” olarak kutlanmaya başlanacak.

Bu yıl ilk kutlaması Türkiye’de yapılacak olan etkinliğe Beyrutta kaçırılan Türk Pilotları , Lübnan Havayolu Pilotları Birliği Başkanı ve 7 Şubatta yaşanan korsan tehdidine rağmen uçağı başarıyla indirmeyi başaran TALPA 2. Başkanı Kpt. Plt. İlyas Karagülle konuşmacı olarak katılacaklar.

Etkinlik Pazar günü saat 10:00'da Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninin ardından 19:00'da Ataköy'deki Sheraton Otel'deki Dünya Pilotlar Günü Balosu gerçekleştirilecek. Etkinliğin ikinci gününde ise SoloTürk’ün gösterileri ve Hezarefen havaalanında yapılacak piknik yer alacak.

ulusalkanal.com.tr

# talpa # pilotlar günü # 26 nisan