Erdoğan Fransız Le Figaro gazetesine yazdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız gazetesi Le Figaro için Birinci Dünya Savaşı'ndan günümüze yaşanan gelişmeleri aktaran bir makale kaleme ele aldı. Erdoğan, yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına itiraz etmenin komşu ülkelerin güvenliği için bir gereksinim olduğunu söyledi.

Erdoğan Fransız Le Figaro gazetesine yazdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransız gazetesi Le Figaro için bir makale yazdı.

Erdoğan, yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına itiraz etmek ile IŞİD, PKK ve FETÖ ile mücadele etmenin komşu ülkelerin güvenliği için bir gereksinim olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'nın sonra ermesinin 100'üncü yılı olduğunu belirten Erdoğan, "Bugünlerde yaşanan çatışmaların tamamen tarihe karıştığını söylememiz mümkün değildir" dedi.

Erdoğan, Irak ve Suriye yaşanan iç karışıkların çatışmaların tamamen ortadan kalkmadığına ilişkin örnekler olduğunu belirtti.

"Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkarılması gereken en önemli ders, kalıcı barışı tesis etmenin ne kadar zor olduğudur" dedi Erdoğan. O dönem yapılan hataların 2'inci Dünya Savaşı'nın koşullarını oluşturduğunu savundu.

Avrupa Birliği'nin Avrupa tarihinin en önemli barış projesi olduğunu savunan Erdoğan, tam üyelik hedefi için çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

ulusal.com.tr

# erdoğan # makale # fransız gazete