Memleket Partisi’nin logosu çalıntı mı?

Eski CHP vekili Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi resmi olarak kuruldu. Partinin kurulmasının ardından tanıtılan logonun yabancı bir e-ticaret şirketinin logosuna olan benzerliği nedeniyle çalıntı olduğu iddia edildi.

Memleket Partisi’nin logosu çalıntı mı?

Muharrem İnce İçişleri Bakanlığına verdiği dilekçe ile Memleket Partisi'ni resmen kurdu. Parti sözcüsü Gaye Uslu'nun kurulan yeni partinin logosunu tanıttı.

Tanıtımın ardından logonun yabancı e-ticaret şirketi ViziNova'nın logosuna olan benzerliği nedeniyle çalıntı olduğu iddia edildi.

İNCE'DEN ÇALINTI İDDİALARINA YANIT

Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce, partisinin logosunun çalıntı iddialarına yanıt verdi:

- 7 spiral, 7 bölgeyi temsil ediyor. Aynı mavinin altında 7 coğrafi bölgenin birbirine sarılmış insan figürü. Neden rengimiz mavi? İlhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz. Onun için rengimiz mavi. Mavi, baş harfi M. Memleket. İkinci harf A. Adalet, sonra işsizse iş. Orada bir döngü var o da, dönüşümü anlatıyor. Türkiye'yi değiştireceğiz. 3D'yi öneriyoruz. Dürüst, denetlenebilir, dijital devlet. Nazar boncuğu var ortada, kötülükleri def eden göz. Hoşgörü gözü. Birliktelik gözü. Bilgelik gözü. Gönül Gözü. Bu toprağımıza, bayrağımıza, ocağımıza, bereketimize sahip çıkmak için buradayız. Gelenekten geleceğe mavi Türkiye'yi yücelteceğiz. Onların logosu da yuvarlak, insa kafasını kare mi çizeceğiz ya.

# muharrem ince # Memleket Partisi # logo