Ankara-Moskova ilişkileri için Economist 'NATO için kaygı verici' diye yazdı

The Economist dergisinin son sayısında Türkiye-Rusya ilişkileri ele alındı. İki ülkenin S-400 hava savunma sistemiyle yakınlaştığını belirten yazıda Türkiye ile Rusya'nın dost olmasının NATO için kaygı verici olduğu savunuldu.

Ankara-Moskova ilişkileri için Economist 'NATO için kaygı verici' diye yazdı

İngiliz The Economist dergisi, son sayısında Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşmasını değerlendirdi. Makalede iki ülke arasındaki S-400 füze sistemi anlaşmasına değinildi. Economist, bu anlaşmanın Türkiye'nin NATO'daki müttefiklerini endişelendirmesi gerektiğini yazdı.

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılan son görüşmeye de yer verildi. Suriye'deki son gelişmeleri ele alan liderlerin S-400 füzeleri konusunu görüşmesi de kaygı verici olarak nitelendirildi.

Dergi, Rusya'nın Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi satması konusunda prensip anlaşmasına varıldığını yazdı. Makalede, NATO ile Rusya arasındaki gerginliğin Soğuk Savaş'tan bu yana en üst düzeyde olduğu dönemde böyle bir satışın ittifaka yönelik hesaplı bir hareket olarak görüleceği kaydedildi.

Economist, Türkiye'nin NATO'yu kızdırmaya 2013'te başladığını da söyledi. Türkiye'nin Çin'den füze savunma sistemleri alımı yapmayı planlaması NATO'nun tepkisine neden olmuştu.

S-400'ün hala dünyanın en iyi füze savunma sistemlerinden biri olduğunu ifade eden Economist, Türkiye'nin bu sistemi NATO altyapısına entegre etmeye çalışmayacağını da vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # nato # economist # moskova