Urla'da Uluslararası Enginar Festivali başladı

İzmir lezzetlerinden olan enginarın hasadı başladı. İzmir’in Urla ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali ise bu yıl salgın tedbirleri dolayısıyla internete taşındı.

Urla'da Uluslararası Enginar Festivali başladı

Haber-Kamera: Samet Can Kocagür

İzmir’in Urla ilçesinde 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Enginar Festivali başladı. Çiftçiler ise tarlada enginar hasadına geçti.

Enginar bu yıl meydana gelen don olaylarından oldukça etkilendi. Hal böyle olunca da geçen yıl ortalama 4 lira olan fiyat 5 liraya yükseldi.

Koronavirüs salgından Urla Enginar Festivali de etkilendi. Bu yıl online yapılacak festivalde çiftçiler de ürünlerini internetten pazarlayacak.

Urla’nın meşhur sakız enginarı kendine has özellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Urlalı çiftçiler kaliteli enginarın sırrını Ulusal Kanal’a anlattı.

- Böyle pırıl pırıl olur, boynu yumuşak olur, cildi çok güzel olur, yaprakları çok ince olur. Sakız enginarı sapının uzun olmasından, kendinin başının uzun olmasından anlayabilirler.

Urla Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Murtaza Dayanç, gelenekselleşen festivalin Urla için önemini vurguladı.

- Urla enginarı artık ülkemizde bir marka haline gelmiş vaziyette ki zaten coğrafi işaret patenti de söz konusu. En iyi enginar Türkiye'de Urla'da üretiliyor ve bu bir şekilde tüm Türkiye'ye pazarlanıyor. Sadece bir tarım ürününün ötesinde, bir ilçenin kaderiyle örtüşen, kaderini şekillendiren önemli bir olgu haline dönüşmüş enginar.

İzmir’in Urla ilçesindeki çiftçiler, gelecek yıl salgının sona ermesiyle festivalin yüz yüze yapılmasını temenni ediyor.

# urla # tarla # çiftçi # üretim # festival # Tarım # Online # enginar # çiftçi tarım # izmir urla # murtaza dayanç