Ünlü müzisyen B.B. King hayatını kaybetti

Blues müziğinin kralı olarak bilinen usta müzisyen B.B. King 89 yaşında hayatını kaybetti. Tarihin en iyi blues vokal ve gitaristlerinden biri kabul edilen B.B. King diyabet hastasıydı.

Ünlü müzisyen B.B. King hayatını kaybetti

Blues efsanelerinden B.B. King hayatını kaybetti. Diyabet hastası olan 89 yaşındaki Kral B.B. King Las Vegas'taki evin de uykusunda yaşama veda etti.

Pamuk çitfliklerinde çalışarak para kazanan B. B. King bir süre sonra sokak müzisyenliğine başladı. Gitar en büyük tutkusu, Lucille en yakın arkadaşıydı.

Gitara olan tutkusu onu 1940'lı yıllarda sahne ile buluşturdu. O dönemlerde sadece siyahilere şarkı söyleyip gitar çaldı. Kısa sürede adı duyulan sanatçı "Beale Caddesi Bluescu Çocuk" lakabıyla dünya çapında üne kavuştu.

İçli şarkıları ve gitar soloları ile çok sayıda müzisyenin ilham kaynağı oldu. 1980'lerde U2 ile birlikte söylediği When Love Comes To Town ve 2000'lerin başında Eric Clapton'la yaptığı Riding With the King büyük başarı elde etti.

40'lı yıllardan beri sahnelerde olan sanatçı Dünyanın en iyi 3 bules sanatçı olarak kabul ediliyordu. B.B. King'in Amerika^'da yapılacak cenaze törenine binlerce kişini kaldırması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# hayatını kaybetti # blues # bb king