Irak'ı parçalama toplantısı

Kerkük'e Kürdistan flamasının asılmasının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Irak'ın toprak bütünlüğünü hedef alan adımlarını hızlandırdı. Bölgesel Yönetim lideri Mesud Barzani'nin partisi ile Kürdistan Yurtseverler Birliği, bölünme referandumu için ortak komisyon kurma kararı aldı. Partiler, referandumun bu yıl yapılacağını duyurdu.

Türkmen kenti Kerkük'teki kamu binalarına Kürdistan flamasının asılması tartışılırken, bölgesel yönetimin hedefi Irak’ı bölmek.

Bölgede etkili iki parti, Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği, bölgesel yönetimin Irak’tan ayrılmasını öngören referandum için ortak komisyon kurma kararı aldı.

İki partinin hafta sonu Erbil'de yaptığı toplantının kararına göre, ortak komisyon bölünme referandumunun tarihine karar verecek. KDP Politbüro üyesi Mahmud Muhammed referandumunun 2017'de yapılacağını söyledi.

Partiler, Irak hükümetinin "Kerkük'e sadece Irak bayrağı asılabilir" kararını da reddetti, Kerkük'e flamanın asılmasının da bir hak olduğunu öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # Kerkük # ırak kürt bölgesel yönetimi # Mesud Barzani # Kürdistan flaması