Belediye işçileri ne istiyor? Nihat Yurdakul Ulusal Kanal'a konuştu

"Ek zam, toplu sözleşme ve sendika seçme hakkı talepleri"... Belediyelerde örgütlü Türk İş’e bağlı Belediye İş, 31 Mart Yerel Seçimleri ardından yeni yerel yönetimlerden beklentilerini başlıklar halinde açıkladı. Ulusal Kanal'a konuşan Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul “Çalışanların haklarına saygılı yönetimler bekliyoruz” dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin büyük oranda tamamlanmasının ardından belediye işçileri taleplerini açıkladı.

Belediyelerde örgütlü Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası Belediye İş, seçim sonrası 10 Nisan 2019’da başkanlar kurulunu topladı.

Sendika, başkanlar kurulu toplantısı sonrası belediye çalışanlarının hem hükümetten hem yerel yönetimlerden taleplerini içeren bir bildirge yayınladı.

12 maddeden oluşan bildirgede, belediye şirketlerine geçirilen işçilere geriye dönük enflasyon farkı kadar ek zam verilmesi talep edildi.

Bildirgede, 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu ve belediyelerdeki taşeron işçilerin kadroya alındığı hatırlatıldı. Ancak bu düzenlemeyle işçilerin toplu sözleşme hakkının askıya alındığı belirtildi. İşçilerin belediye ve kamu toplu sözleşmelerine dahil edilmesi talep edildi.

Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, belediye işçilerinin taleplerini içeren bu bildirgeyi Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Yurdakul, yeni yerel yöneticilere önemli bir çağrı yaptı.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

# ulusal kanal