Askeri birlikte patlama

Çanakkale'de 18'inci Piyade Tugayı'nda gece atış eğitimi yapıldığı sırada patalama meydana geldi. 17 asker yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan askerlerin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Askeri birlikte patlama

Çanakkale'de 2'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı 18'inci Piyade Mekanize Tugayı'nda teknik arızadan dolayı patlama oldu. 17 asker yaralandı.

Korkutan patlama saat 21.30 sıralarında yaşandı. Gece atış eğitimi yapılırken ateşlenen tank mermisi teknik arızadan dolayı askerlerin yakınına düştü. Patlamada aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 17 asker yaralandı.

Yaralı 3 Astsubay Keşan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Başına şarapnel parçası isabet eden 5 yaralı da tedbir amaçlı ve tomografi çekilmek üzere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Diğer 9 yaralı da Gelibolu'da Askeri ve Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Patlama sonrası yaralı askerlerin meslektaşları ve yakınları hastaneye akın etti. Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da askerlerin durumunu öğrenmek için hastaneye gitti.

ulusalkanal.com.tr

# patlama # çanakkale # yaralı # mühimmat # askeri birlik # 3 asker