Erdoğan uçak ve helikopter istiyor

Atatürk Orman Çiftliği'nde kamusal alan gasp edilerek yapılan Saray’ın maliyetlerine yönelik iddialar bitmiyor. Son olarak Cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık envanterinden uçak ve helikopter istediğini ileri sürdü.

Erdoğan uçak ve helikopter istiyor

Kamuoyunda Kaçak Saray olarak anılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, maliyetleriyle gündemden düşmüyor.

Lüks ve şatafat simgesi haline gelen Aksaray’a yönelik bir iddia da Cemaate yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi’nden geldi. Buna göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni hedefi Başbakanlık envanterindeki uçak ve helikopterler.

Bu kapsamda Başbakanlık’ın ABD'den aldığı VIP Skorsky helikopter ve Gulfstream G550 tipi uzun menzilli iş jetinin Cumhurbaşkanlığı'na devredileceği iddia edildi.

Başbakanlık’tan istenen helikopterlerin özellikleri ise dikkat çekici. Gulfstream G550 tipi jet, 12 bin 501 kilometre menzile sahip. İstanbul'dan yakıt ikmali yapmaksızın Los Angeles'a kadar uçabiliyor.

Skorsky S-92 ise saatte 300 kilometre hız yapabiliyor. Azami menzili 1000 kilometre olan jet yakıt ikmali yapmadan İstanbul'dan Diyarbakır'a uçabiliyor

Cumhurbaşkanı’nın halihazırda seyahatlerinde kullandığı uçağın maliyeti de 300 milyon dolar. Erdoğan son olarak Saray’a 60 milyon dolarlık Amerikan yapımı askeri yük helikopteri istemişti.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # ak saray # uçak # Skorsky