Fransa'da Türk aile Ermeni grubun saldırısına uğradı: 40 kişi üstlerine saldırdı

Fransa'da ırkçılık aldı başını gidiyor.ABD Başkanı Joe Biden'n 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak nitelendirmesiyle Fransa'da Türk aile Ermeni grubun saldırısına uğradı. Aile fertleri yaşadıkları zulmü anlattı. Öte yandan Türk belediye meclis üyesi, terör örgütü ASALA'yı kınayan bir iletiyi beğendiği için istifa etmeye zorlandı.

Fransa'da Türk aile Ermeni grubun saldırısına uğradı: 40 kişi üstlerine saldırdı

1915 olaylarını ''soykırım olarak nitelendiren ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasından sonra Türk - Ermeni ilişkilerinde ipler daha da gerildi.

Fransa'nın Saint-Die-Des-Vosges kentinde Ermeni grubun saldırısına uğrayan Türk aile, gruptakilerin havaya ateş açarak geldiklerini ve saldırdıklarını belirterek, olayla ilgili şikayette bulunduklarını ve haklarını arayacaklarını vurguladı.

Saint-Die-Des-Vosges kentinin Kellerman Mahallesi'nde Ali Ç. ve ailesi 25 Nisan'da yaklaşık 40 kişilik Ermeni grubun saldırısına uğradı.

Grupta geçen yıl sonbaharda Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ'a giden bir kişinin de yer aldığı belirtildi.

Yabancı nüfusun yoğunlukta olduğu kentte uzun yıllardır yaşayan aileden Ali Ç, Serpil Ç, Halil Ç. ve Ramazan Y. saldırıda yaralandı. Başından yaralananlardan Halil Ç'nin tedavisi sürerken Ali Ç, Serpil Ç. ve Ramazan Y. ise taburcu edildi.

Türkiye'nin Paris BüyükelçisiAli Onaner, dün Vosges Valisi Yves Seguy'i ziyaret ederek saldırının faillerinin yakalanması beklentilerini dile getirdi. Strazburg Başkonsolosu Muzaffer Rami Şaylıman 25 Nisan'da aileyi ziyaret etti.

ZORLA İSTİFA ETTİRDİLER

Yine Fransa'da Türk belediye meclis üyesi, Ermeni terör örgütü ASALA saldırılarında şehit olan Türk diplomatların anısına yapılan bir paylaşımı beğendiği için istifa etmek zorunda bırakıldı.

Kent meclisinde encümen olarak görev yapan Yasin Yıldırım, kardeşinin sosyal medyada paylaştığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığının "Ermeni terörü saldırılarında şehit diplomatlarımız" başlıklı görseli beğendi.

Ermeni derneklerinin şikayeti ve baskısı üzerine, Belediye Başkanı Nicolas Daragon, Yıldırım’dan istifa etmesini istedi.

Yıldırım, baskılar üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

# Azerbaycan # soykırım # joe biden # aile # dağlık karabağ # Strazburg # asala # Ali Onaner # Ermeni terör örgütü