“Türkiye değersiz müttefik“

Amerika, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını tartışıyor. Yanlış duymadınız! Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılmasını tartışıyor

“Türkiye değersiz müttefik“

Çok üst düzey bir isim "Amerika'nın Türkiye'yi NATO'dan çıkarılmayı tartışdığını" açıkladı. Bu bilgiyi Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın kıdemli üst düzey danışmanı Prof. Dr. David Phillips verdi. David Phillips, Aydınlık Gazetesi'nden Şafak Terzi'ye Batı Asya'da yaşanan gelişmelerle ilgili çok özel açıklamalar yaptı.

Phillips, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine adeta ateş püskürdü, "Erdoğan, IŞİD ile PYD'yi aynı kefeye koyarak devasa bir pot kırdı" dedi.

"Oysa aynı değiller; PYD demokratik, Batı yanlısı, laik ve hatta kadınların kurtuluşu... Erdoğan'ın bu iki örgütü aynı kefeye koyması yanlıştı, siyaseten büyük bir hataydı. Türk birlikleri Kobani'ye tepeden bakan bir yere oturmuş, IŞİD'in hamlelerini izliyor. IŞİD'in sınırı geçtiğine dair bir sürü rapor var. Dolayısıyla, IŞİD'in Kobani halkını katletme girişiminde Türkiye'nin de suç ortağı olup olmadığına dair yüksek sesle dillendirilen sorular var"

David Phillips, Amerika'da Türkiye'nin NATO'dan kalıp kalmasının tartışıldığını açıkladı.

"Sonuçta NATO salt bir güvenlik ittifakı değil, NATO aynı değerleri paylaşan ülkelerin ittifakıdır. Türkiye ve Erdoğan, NATO'nun değerlerini paylaşmadıklarını göstermiştir. ABD'de yeni bir tartışma başlıyor; Türkiye NATO'nun bir parçası olarak kalmalı mı, kalmamalı mı? Bunlar masaya yatırılıyor. Türkiye değersiz bir müttefik olduğunu kanıtlamıştır"

"Şu çok açık; Washington ile Ankara hiçbir şekilde dost değiller" diyen Phillips, PKK ve Kürtlerin ABD'nin bölgedeki en iyi dostu olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ağır ithamlar yönelten Amerikan Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, "Erdoğan suç unsurları olan birisi. Ve boğazına kadar yolsuzluğun içine batmış" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # türkiye # nato