Filistin'de seçimler ertelendi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin ertelendiğini açıkladı. Abbas, "Kudüs'teki halkımızın katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri erteleme kararı aldık" dedi.

Filistin'de seçimler ertelendi

Filistin'de İsrail'in zulmü seçimlere de darbe vurdu.

Abbas, 22 Mayıs'ta yapılması planlanan Filistin seçimlerini görüşmek üzere, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen Filistinli Liderler Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı.

İsrail’in, Filistin seçimlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yapılmasına izin vermediğini belirten Abbas, Filistinlilerin katılımına izin verilinceye kadar seçimlerin ertelendiğini duyurdu:

- Kudüs olmaksızın seçimlere gitmeyeceğiz. Batı Şeria’da olduğu gibi Kudüs’te de seçimleri yapmak istiyoruz.

Abbas söz konusu kararın, İsrail’i seçimler konusunda ikna etmeye yönelik tüm uluslararası çabaların başarısızlığından sonra alındığını belirtti. Filistin lideri, seçimlere ilişkin yeni bir takvim ise açıklamadı.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetine Filistin seçimlerinin bir an önce gerçekleştirilmesi için 1995 Oslo Geçici Anlaşması'nın hükümlerine uyarak, engelleyici tutumuna son vermesi çağrısında bulundu.

# israil # filistin # seçim # dışişleri bakanlığı # Oslo # Batı Şeria # doğu kudüs # oslo anlaşması