Baba Elvan'dan Erdoğan'a 'bilye' cevabı

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan bir televizyon kanalının Ana Haber bültenine canlı telefon bağlantısıyla katılarak, Erdoğan’a sert cevap verdi.

Baba Elvan'dan Erdoğan'a 'bilye' cevabı

Sami Elvan konuşmasında " Kendi çıkarları için, kandan beslenen bir insanı başka türlü değerlendiremiyorum. Biz evladımızı kaybetmişiz. Karşımda da acılı bir baba var. Ben Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu ile telefonla görüştüm. Bu evlatları biz kolay yetiştirmedik. Bu evlatlar kolay gelmedi bu yaşa. Bizim ne şartlarda yetiştirdiğimizi gördü mü kendisi? Biz onun gibi gidip de onun bunun şeyini çalıp da, devletin arsalarını parselleyip de evladımıza yedirmiyoruz. Biz helal sütümüzü, helal paramızı yediriyoruz. Bundan Başbakan falan olmaz. Annesi evladını kaybetmiş, konuştuğu kelimelere bak. Karşımdaki insan da o kadar acılı insan ki, Halil abi İstanbul'a dönünce biz kol kola girip utandıracağız o insanı."

Bilye cevabı

Sami Elvan, "Neden mezara bilye attınız? Oradan bir anlam çıkarmaya çalışıyor Başbakan." sorusunu da, "Ben cevaplıyayım, çünkü çocuğun misket oynama zamanı. Misket oynayacak yaşta çocuk. Onun için, annesi oraya misket oynasın diye bilye koydu benim çocuğumun mezarına" diye yanıtladı.

Baba Sami Elvan, "Eli sopalı, yüzü poşulu meselesine de bir açıklık getirir misiniz?" sorusu üzerine de, "Nasıl anlatayım? İnsanları birbirine kırdırmak için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapıyor bu insan. Başka bir şey söyleyemeyeceğim. Şu an konuşamıyorum zaten sinirden. Gerekirse ben yarın sabah kalkıp Giresun'a gideceğim, Halil Abi'nin elini öpeceğim. Birlikte biz elele, kolkola Giresun'dan buraya geleceğiz. Bu ülkeyi ne yapmaya çalışıyor bu insan, anlamadım ki? Biz acımızı bile paylaşamıyoruz. Acımızı bile yaşayamıyoruz. Ne istiyor bu ülkeden, ne istiyor bu insanlardan? 8 tane can almış, hâlâ doymamış mı? Benim oğlum 14 yaşında. Hiçbir siyasi düşüncesi yoktur. Hiçbir siyasi güç arkasında yoktur. Bunu çok açık ve net olarak söyleyeyim. Ne Halil abi, ne ben, ne başkası... Bunların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# recep tayyip erdoğan # berkin elvan # burak can karamanoğlu # bilye # Halil Karamanoğlu