İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den Ankara ziyareti öncesi sıcak açıklamalar

Ankara ziyareti öncesi havalimanında açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika'nın Suriye'yi bölmek istediğini söyledi. Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleşecek üçlü zirvenin, Suriye’nin geleceği hakkında olduğunu söyleyen Ruhani, sürecin Astana’nın devamı olduğunu vurguladı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den Ankara ziyareti öncesi sıcak açıklamalar

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'ye hareketi öncesi İran'da Amerika'nın Suriye'yi bölmek istediğini söyledi.

ABD’nin Suriye'deki varlığını eleştiren İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Malesef Suriye’de ABD halen teröristleri desteklemekte ve Suriye devletinin istikrarini bozmaya çalışmaktadır.” dedi.

“Suriye’nin geleceğini Suriye halkı belirler” diyen Ruhani, Suriye'nin geleceği konusunda her türlü yabancı müdahaleyi reddettiklerini vurguladı.

Türkiye, Rusya ve İran arasında gerçekleşecek üçlü zirvenin, Suriye’nin geleceği hakkında olduğunu söyleyen Ruhani, sürecin Astana’nın devamı olduğunu vurguladı.

"Soçi’de Suriyeli muhalifler ve hükümeti biraraya getirerek önemli bir adım atıldı" diyen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, alınan çatışmasızlık bölgeleri kararı ile Suriye’nin dört önemli bölgesinde büyük bir adım atıldığının altını çizdi.

"Siyonist güçlerin müdahaleleri Suriye'deki krizi artırmakta" şeklinde konuşan Ruhani, “Suriyenin toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen Siyonist güçler Suriye’nin farklı noktalarını bombalayarak teröristleri desteklemektedir.” ifadelerini kullandı.

Suriye’de çözümün askeri olmayacağına vurgu yapan Ruhani, yapılan üçlü zirveyle Suriye krizinin diplomasi ile çözüleceğini vurguladı.

Yakup Aslan/Tahran

ulusal.com.tr

# ankara # amerika # iran # suriye # hasan Ruhani