Yunanistan askeri birliklerine Smyrni (İzmir) ve Pontus adını verdi

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Anadolu’yu işgal hayalleri yeniden hortlayan Yunanistan, askeri birliklerinden birine Smyrni (İzmir) bir diğerine ise Pontus adını verdi. İzmir Tümeni Selanik’in güneybatısında Veria bölgesinde, Pontus Tugayı ise Selanik’in kuzeyinde Kilkis bölgesinde konuşlu. Yunan birliklerine İzmir ve Pontus adları verilerek açık bir şekilde hedef tarifi yapıldı. İzmir’in Koyun Adasını 2004 yılında işgal eden Yunanistan şimdi de gözünü İzmir’e ve Karadeniz’deki illerimize dikti. Yunanistan’ın düşmanca hareketleri Smyrni Tümeni ve Pontus Tugayı ile sınırlı değil. Yunanistan, Meis Adası’ndaki askeri hazırlıklarını da gözle görünür bir şekilde artırıyor." ifadelerini kullandı.

Yunanistan askeri birliklerine Smyrni (İzmir) ve Pontus adını verdi

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım şunları belirtti:

Anadolu’yu işgal hayalleri yeniden hortlayan Yunanistan, askeri birliklerinden birine Smyrni (İzmir) bir diğerine isePontusadını verdi. Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral AlkiviadisStefanis, Veria bölgesindeki Smyrni (İzmir) Piyade Tümeni ve Kilkis bölgesindeki PontusUçarbirlik Tugayını, 26 Nisan 2017’de ziyaret etti. İzmir Tümeni Selanik’in güneybatısında Veria bölgesinde, Pontus Tugayı ise Selanik’in kuzeyinde Kilkis bölgesinde konuşlu. Yunan birliklerine İzmir ve Pontus adları verilerek açık bir şekilde hedef tarifi yapılmış. İzmir’in Koyun Adasını 2004 yılında işgal eden Yunanistan şimdi de gözünü İzmir’e ve Karadeniz’deki illerimize dikmiş.

Türk Silahlı Kuvvetleribirliklerinde, Atina Tümeni, Selanik Tugayı gibi bir uygulama yok. Yunan tarafının uygulamaları karşısında Erdoğan ve AKP Hükümeti neden sessiz ve tepkisiz kalıyor? Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı alenen Yunan askerine teslim edildi. Şimdi de teslim edilecek vatan toprakları arasında İzmir ve Karadeniz’deki illerimiz de mi var?

Yunanistan’ın düşmanca hareketleri Smyrni Tümeni ve Pontus Tugayı ile sınırlı değil. Yunanistan, Meis Adası’ndaki askeri hazırlıklarını da gözle görünür bir şekilde artırıyor. 1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmalarına göre gayri askeri statüde olan Meis Adası asker kaynıyor. Yunanistan,Meis Adası’ndaki askeri yığınağı da artırıyor.

Yunan Savunma Bakanı Kammenos ve beraberindeki heyet 05 Aralık 2016’da Meis Adası’ndaki Yunan askerlerini ve limana bağlı P 26 Borda numaralı DEGIANNIS Torpido Botunu (Karakol Gemisi) ziyaret etti.Amfitriti adlı Yunan Denizaltısı da 30 Nisan 2017’de, Antalya ili Kaş ilçesi açıklarına gelerek şamandıraya bağlandı. Yunan Amfitriti Denizaltısına, Meis Adası bölgesinde seyir ve deniz karakol görevi verilmiş.

Son olarak Yunan Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı ve Denetleme Heyeti Başkanı Korgeneral NikolaosManouris, 04 Mayıs 2017’deMeis Adası’na gelerek adadaki askeri birlikleri denetledi. Ziyaret ile ilgili haber ve resimler Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.

Korgeneral Manouris, Meis Adası’nda görevli olan Tabur Görev Kuvveti’nde Harekâta Hazırlık Denetlemesi yaptı.

Korgeneral Manouris, Tabur Görev Kuvveti’nin envanterinde bulunan silah, araç ve gereçlerin de harekâta hazırlık denetlemesini yaptı.

Manouris, askeri birlikleri denetledikten sonra Meis Adası’ndaki Deniz Üs Komutanlığı Karargâhını ziyaret etti.

Manouris, denetleme sonrasında yaptığı açıklamada, adada bulunan askeri birliklerin harekâta hazırlık seviyelerinin mükemmel seviyede olduğunu ve personelin moralinin yüksek olduğunu belirtti.

Antalya Kaş bölgesinde sadece MSB Askerlik Şubesi ve İlçe Jandarma Birliği varken, Yunanistan’ın Meis Adası’ndaki askeri yığınağını artırması dikkat çekiyor. Meis Adası’ndaki aşırı yığınaklanma bölge için potansiyel risk oluşturuyor. Harekâta hazırlık denetlemeleri ile açık bir şekilde savaş hazırlığı yapıldığı ilan ediliyor.

MeisAdası’nın gayri askeri statüsü, egemenliğin devri karşılığında kazanılmış bir haktır. Yunanistan,Meis Adası’nı kara ve deniz üssü olarak kullanırken,taraf olduğu Lozan ve Paris Antlaşmalarını ihlal ederken,AKP Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığı’nın sessiz ve tepkisiz kalması kabul edilemez.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # yunanistan # pontus